MIDWINTERSE POOLLICHT FOTOCURSUSREIS

  •  in Laukvik, Lofoten, Noorwegen

Activiteit wordt gegeven door: Jolanda Linschooten

Deze reis zit vol. Je kunt je niet meer aanmelden.

Unieke (& redelijk comfortabele!) 8-daagse actieve reis op de Lofoten, Noorwegen

19 -26 januari 2024

Op Austvågøya ligt het Polar Light Center (PLC), een unieke locatie gerund door dé noorderlichtkenners bij uitstek, Rob Stammes en Threes van Nieuwenhoven. Het PLC vormt onze thuisbasis van waaruit de fotocursus plaatsvindt en we steeds op pad gaan. We zullen dagelijks korte en wat langere uitstapjes maken, afhankelijk van de omstandigheden wellicht op sneeuwschoenen of met spikes onder de schoenen. 

Exact in deze week komt de zon voor het eerst sinds weken weer (heel kort) boven de horizon. Dat betekent korte dagen met overwegend schemerlicht en als het niet bewolkt is, garandeert dit langdurig zonsonderganglicht. De nachten zijn nog lang dus extra veel kans op  noorderlicht. 

Deze tijd van het jaar (het staartje van de poolnacht) is onbeschrijflijk mooi, al weten dat maar weinigen. Wie het nooit meegemaakt heeft en zuidelijker woont, denkt al snel dat het ‘alleen maar donker is’… 

Laat je door Jolanda meevoeren door de betoverende arctische natuur bij poollicht, met een comfortabel onderkomen en een goede hap om steeds weer op te laden.

Voor wie:  Je moet fit zijn en makkelijk een uur of 3 kunnen wandelen met een rugzak van 10 kilo. Je hebt een redelijk goed evenwicht en je hebt eerder in de sneeuw dan wel over (al dan niet besneeuwde) bergpaden gelopen. Je bent in essentie meer buitenmens dan fotograaf – want alleen zo is de kans groot dat je ook volop kunt genieten als de weersomstandigheden net niet zijn wat jij gehoopt of verwacht had.

Over de fotocursus:  Je leert de fijne kneepjes van de nachtfotografie. Daarnaast is het de uitdaging om creatieve vrijheid te ontwikkelen, waarbij de nadruk niet zozeer ligt op registratie van ‘het perfecte plaatje’ maar vooral op het zoeken naar beeld met authenticiteit, zeggingskracht en impact. Technische know-how is hierbij slechts een (noodzakelijk) hulpmiddel. Je ervaring is niet zo belangrijk, omdat de groep klein is (4) en je op je eigen niveau kunt werken. Wel moet je je meegebrachte camera GOED kennen.