Boek: de adembenemende natuurbeleving van LICHT

Auteur: Jolanda Linschooten
Prijs: € 29,99 + verzendkosten

 

 

Bestel dit boek

NATUURBELEVING MET EEN VERHAAL

Avontuurlijke reizen en expedities op zoek naar licht.

Een inspirerend, informatief én persoonlijk boek dat de lezer op adembenemende wijze meevoert naar bijzondere natuurplekken. Jolanda Linschooten gebruikt haar ervaringen als avonturier om het onderwerp licht te onderzoeken.

Licht is als lucht, we kunnen niet zonder. En toch, wat ís licht? We bestuderen en ontleden, worden wijzer en wijzer maar ontrafelen we een essentie puur en alleen dankzij kennis? Zou het niet veel mooier zijn wanneer verwondering ook een plekje krijgt? Als ons begrip van de wereld wordt verrijkt zonder dat het onze verbeelding rooft?

Het gaat om een serie fotoverhalen veelal boven de poolcirkel. Beleving van het arctische licht staat centraal – licht dat mensen in beweging brengt, noorderlicht, pastel sneeuwlicht, sterrenlicht, poolnacht, middernachtzon – in al deze lichtschakeringen zijn deze reizen gemaakt. Stuk voor stuk authentieke avonturen aangevuld met inspirerende kaders vol wetenswaardigheden over licht. Avontuur, natuurbeleving en persoonlijke ontwikkeling zijn de thema’s van dit prachtige fotoverhalenboek.

Leef intens, voor honderd procent, met ogen wijd open. Er is veel mis met onze aardbol, maar nog veel meer is ongelofelijk bijzonder, dichtbij, hartverwarmend mooi. Als we dát leren zien, ons tempo vertragen en openstaan voor zowel verdieping als verwondering, zijn we dan misschien ook meer bereid onze kleine blauwe planeet te beschermen?

‘De adembenemende natuurbeleving van LICHT’ is een 255 pagina’s tellende full colour uitgave van Luitingh Sijthoff en zal in november 2018 verschijnen. Het boek is een visuele beleving: elk verhaal is voorzien van veel grote foto’s, een handgetekend kaartje en illustraties. Sommige verhalen verschenen eerder als artikel in magazines (waaronder National Geographic Magazine), maar zijn voor dit boek grotendeels herschreven.

Zo’n boek dat je iedereen gunt omdat het echt iets in je verandert.” / recencie Bol. 5 sterren.

 

 

LICHT – de boektrailer from Jolanda Linschooten on Vimeo.

 

 

Tijdens de live multimediapresentaties ‘Geheimen van de Poolnacht‘ komen 2 verhalen uit dit boek tot leven. Maak het in januari/februari 2020 mee in Haarlem, Wieringerwerf of Limmen. Wees er tijdig bij en reserveer alvast een kaartje via de links op deze site bij ‘multimediapresentaties’.

 

MEER LEZEN:

De 10 avonturen:

Arctisch ijslicht – oversteek van de Groenlandse ijskap

Gouden glinstering – In het voetspoor van de Canadese goudzoekers

De witte wildernis – met husky door arctisch Canada

Bivak onder de sterren – te voet door de Franse Pyreneeën

Op zoek naar noorderlicht – skitocht boven de Noorse poolcirkel

Tussen opkomst en ondergang van de zon – trailrun over de Corsicaanse GR20

Vijftig tinten roze – per zelfgebouwde kano door Lapland

Zon in de nacht – de boodschap van de Noorse professor Birkeland (verscheen in National Geographic Magazine en werd genomineerd voor zowel Aad Struijs Persprijs als voor ‘Meestervertellers Verhalende Journalistiek’)

Licht is alles – Bergtocht door de Noorse Lyngen Alpen

Poolnacht – op bezoek bij de rendiersamen

 

Een greep uit de kaders:

De invloed van het licht / Alles draait om de zon / Vallende sterren / Waar is het nog echt donker? / Fascinatie Melkweg / Sterrenlicht, het oudste zonlicht / Halo’s, bijzonnen en lichtzuilen / Noorderlicht / Maanlicht / Soorten schemering / Ons oog en het (nacht)licht / Poolnacht / Middernachtzon