Boek: ULTRA

Auteur: Jolanda Linschooten
Prijs: € € 24,50 & GEEN verzendkosten

De magie van het lopen van (ultra)lange afstanden

Een jaar lang volledig in het teken van ultratrails. Dat was de droom van Jolanda Linschooten. Ze maakte een wishlist met daarop de meest extreme trailruns ter wereld: de Marathon des Sables, de Ultratrail Mont Blanc, de Diagonale des Fous en de Bob Graham Round. Stuk voor stuk langer dan 100 kilometer dwars door de zinderende woestijn, door het hooggebergte, over een tropisch vulkaaneiland en in potdichte mist. Ultratrails die grenzen aan het menselijk uithoudingsvermogen, maar afzien is niet wat haar drijft.

“Licht en soepel blijven, met de lichtvoetigheid van een gems en het uithoudingsvermogen van een wolf. Zowel fysiek als mentaal.”

Dit is geen boek vol geklaag over kilometers en pijn; het is ook niet mijn opzet om een hapklare lijst te presenteren van dingen die je wel of niet moet doen — er zijn al genoeg boeken die levenslessen bij wijze van recepten presenteren. Dit boek is veel meer een uitnodiging om aan de hand van mijn reis jouw eigen reis te overdenken. Al lopend.”

ULTRA verscheen eerder als ‘Eenzame uren’ bij Karakter Uitgevers en in eigen beheer. Maar NU in ULTRA boordevol authentiek beeldmateriaal.

Bestel de printversie Bestel het ebook

Lees HIER het weblog van de Marathon des Sables.

Prachtig boek vol persoonlijke ervaringen, wijsheid en inspiratie voor alle duursporters, zelfs voor zeekajakkers. Lees en geniet! Anoush, Castricum 
In dit boek beschrijft de auteur op een meeslepende wijze haar ervaringen in een aantal indrukwekkende hardloopavonturen, zoals de marathon des Sables (woestijnmarathon). Een must voor iedere hardloper! F. de Man
Bestel de printversie Bestel het ebook