Boek: Eenzame Uren

Auteur: Jolanda Linschooten
Prijs: € 19,95 + verzendkosten

De magie van het lopen van (ultra)lange afstanden

Eenzame uren coverIn Eenzame Uren neemt Linschooten de lezer mee tijdens de 6-daagse woestijnloop de Marathon des Sables, de Bob Graham Round (een individuele bergcross van 105 km non-stop over alle 42 toppen van het Lake District), de Ultra-Trail Mont Blanc (120 km non-stop, onderdeel TDS) en de Grand Raid de la Réunion (160 km non-stop over Isle de la Réunion).
“Dit is geen boek vol geklaag over kilometers en pijn; het is ook niet mijn opzet om een hapklare lijst te presenteren van dingen die je wel of niet moet doen — er zijn al genoeg boeken die levenslessen bij wijze van recepten presenteren. Dit boek is veel meer een uitnodiging om aan de hand van mijn reis jouw eigen reis te overdenken. Al lopend.”

Een stukje boektekst:

“Maar het gekke, het mooie, van gebieden als het Lake District is, dat je elke associatie met beschaving en comfort kwijt raakt zodra je je hoofd boven die stenen muurtjes uitsteekt en je richting de toppen rent. Daar overheerst de wind. Daar is de regen, de kou en de mist oppermachtig. Daar is zoals nu, in de stralende zon, een woeste wereld te zien van veenmoerassen, van watervalletjes, van door gletsjers kaal geschuurde hellingen, van ravijnen en van rotspartijen. Daar gelden andere regels. Je klein voelen temidden van woeste, lege en daarmee grote bergen. En het mooie is, het magische en daarmee één van de hoofdredenen waarom ik dit soort dingen doe: dat gevoel van klein zijn vertaalt zich uiteindelijk gaandeweg in een gevoel van kracht, in een gevoel van vertrouwen, van je thuis voelen in het terrein waarin je je al urenlang bevindt.”

 Details: Herdruk in eigen beheer, paperback; circa 300 pagina’s. Verkrijgbaar via deze site, via Bol en bij de MudSweatTrails Store . 

Prijs € 24,45 inclusief verzendkosten (binnen NL).

Bestel dit boek

Lees het weblog van de Marathon des Sables. Jolanda geeft ook een multimediapresentatie over Eenzame Uren.

Prachtig boek vol persoonlijke ervaringen, wijsheid en inspiratie voor alle duursporters, zelfs voor zeekajakkers. Lees en geniet! Anoush, Castricum 
In dit boek beschrijft de auteur op een meeslepende wijze haar ervaringen in een aantal indrukwekkende hardloopavonturen, zoals de marathon des Sables (woestijnmarathon). Een must voor iedere hardloper! F. de Man