Paklijst & nog zo wat zaken…

Sponsors: Visit Sweden  |  Mud Sweat Trails  |  Bergans
 • 7 augustus 2014

Omdat ik dit keer niet geheel gerust was of vertrekken wel verstandig was (vanwege steeds weer (alleen microscopisch zichtbaar) bloed in urine), heb ik aangedrongen op nóg een onderzoek (cystoscopie, waarbij in de blaas gekeken wordt). Dat vond gistermiddag plaats. Zoals eerder bij de echo van de nieren, was er ook nu niets ernstigs te zien. Dat voelt als een enorme opluchting. “En die bloedcellen dan elke keer?” vroeg ik de uroloog na het onderzoek. Dat kon, gezien nieren en blaas er goed uit zien, naar alle waarschijnlijkheid gewoon door het vele lopen komen. Tja. Geen idee. Misschien had ik dit een jaar geleden inderdaad ook wel. Of vijf jaar geleden. Wanneer laat je je urine nou zomaar microscopisch checken? Maar nu voelt het tenminste als een gegrond besluit om er een vette streep onder te zetten. Klaar. Neus richting Kungsleden!

Mijn paklijst heb ik ge-update. Besloten om de SPOT mee te nemen, zodat ik (behalve de noodtelefoons in de hutten) onderweg ook nog een extra S.O.S. middel heb. Verder neem ik lichte loopstokken mee, een primeur voor mij – maar ik wil nu eens aan den lijve ondervinden wat voor voordelen het bergrennen met stokken kan bieden. En omdat ik toch stokken mee heb, kan ik ook een piepklein zeiltje opzetten, waardoor ik rechtop in mijn bivakzak (een Dermizax slaapzak-overtrek van Bergans) kan zitten. Bij regen is het anders nogal een hels gedoe om je alleen liggend om te kunnen kleden… (of als je er ‘s nachts bij regen uit moet om te plassen…).

De accu’s van mijn foto- en filmspullen ben ik aan het opladen. Onderweg film en fotografeer ik voornamelijk met mijn Sony DSC-RX100 II, een zeer kwalitatieve en compacte camera. Verder gaat uiteraard m’n GoPro Hero 3 mee voor de slecht-weer-actie-shots; zonder extra LCD-achterwand dit keer, want inmiddels valt de GoPro haast realtime te bedienen vanaf de Iphone en dat is een onvoorstelbaar groot voordeel (groter bedieningsgemak, beter beeldscherm). Beide camera’s communiceren via WiFi met mijn Iphone en zodoende kan ik het beeld ervan uploaden voor het blog dat ik onderweg wil bijhouden.

Het laatste weekend thuis moet alles al klaar staan, want ik vind het fijn om die laatste dagen zo min mogelijk met het vertrek en zo veel mogelijk met thuis bezig te zijn. Tijd hebben voor heerlijke avondwandelingen met Frank en Herschel in het Heiloöerbos bijvoorbeeld… (foto).

 

3 Comments on Paklijst & nog zo wat zaken…

 • matthieu zegt:
  7 augustus 2014 om 11:16 uur

  dus toch waarschijnlijk door het ultralopen gelukkig. ik heb dit is boek van ron teunnisse ook gelezen. Zelf heb ik het een enkele keer meegemaakt na dat ik onderweg geplast had tijdens duurloop. Tijdens zugspitz had ik het bij 30 km punt. later was mijn plas weer schoon. Waarschijnlijk schuurt blaaswand langs mekaar als de blaas helemaal leeg is. Nu voor het mooi avontuur gaan. groet m.

  Beantwoorden

 • Jolanda Linschooten zegt:
  7 augustus 2014 om 12:35 uur

  Hoi Matthieu, bedankt voor je reactie. Zelf betwijfel ik die theorie vh lopen als oorzaak. (Wat jij las in Teunisse’s boek dat was nadat hij te weinig gedronken had, na afloop van het voltooien van een topprestatie, dat kun je dus als een incident beschouwen en als zodanig niet vergelijkbaar met 5 metingen van bloed-in-urine in 5 weken tijd. En als jij het bij de Zugspitz-ultra zelf hebt geconstateerd, dan was het dus zichtbaar als rode urine. Dit van mij betreft niet-zichtbare bloedcellen. Die er dus ook zitten als ik bv 5 dagen volledig niet gelopen heb.)
  Maar ik laat het nu voor wat het is en ga verder met vooruitkijken …

  Beantwoorden

 • max zegt:
  20 augustus 2014 om 07:44 uur

  Had dit bericht totaal gemist, er zit zelfs een paklijst bij. Inderdaad de Black Diamond poles zoals ik ook al had uitgevogeld om te gaan gebruiken in Schotland volgend jaar op mijn lange tocht. Als ik jouw blogs lees, dan ben je er wel tevreden over geweest tijdens deze trip.

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Velden met een * zijn verplicht