Klaar voor vertrek

Sponsors: Visit Sweden  |  Mud Sweat Trails  |  Bergans
 • 10 augustus 2014

Spullen liggen klaar: een paar oude, beproefde systemen zoals één kledingset om in te rennen (links) en één kledingset voor op kamp, het fotografeer- & filmgebeuren onderweg inclusief opladen (middels USB-lader op 3 lithium AA’s, plus extra accu’s). Wat nieuwe zaken zoals de looprugzak van OMM (inclusief voortas en fleshouders op schouderbanden) en de loopstokken. Ook wat andere keuzes dit keer, zoals de Spot mee, zoals niet-koken onderweg. Alles bij elkaar 7 kilo (exclusief gewicht van het water).

Morgenochtend vroeg vlieg ik via Kopenhagen en Stockholm naar Kiruna; ben van plan om morgenochtendvroeg op Schiphol even de tijd te nemen om langs de herdenkingsplek te gaan voor de slachtoffers van de MH17 – daar is de roos voor.

Het traject Abisko-Kvikkjokk-Hemavan is exact 450 km; ik plan er 7 loopdagen voor met dagelijks gemiddeld zo’n 1300 hoogtemeter. Maar er zijn natuurlijk nogal wat onzekere factoren om rekening mee te houden: het weer, ik zelf en de vele meren (waarover geroeid moet worden, of een overtocht per motorbootje geregeld moet worden), vandaar dat ik 3 extra dagen gepland heb, voordat ik vanaf Hemavan weer terugvlieg.

Morgenmiddag arriveer ik dan per trein in Abisko, waar ik eerst een nachtje luxueus blijf overnachten in het Abisko Fjällsenter, voordat ik op dinsdagochtend 12 augustus met de reis zal beginnen. Onderweg is er nergens 3G-ontvangst, maar wel is er af en toe WiFi (op dag 2-3 bij Stora Sjöfallet Fjällsenter, op dag 4 in Kvikkjokk, op dag 5 misschien in Jäkkvik, op dag 6 misschien in Adolfsström en op dag 7 in Ammarnäs en natuurlijk erna in Hemavan) zodat ik de blogberichten (die ik van elke dag zal maken) kan uploaden.

Ik verheug me waanzinnig op het langdurig in de natuur zijn, op het lichtvoetig rennen, op de stilte en de weidsheid. Op de focus van het rennen maar ook op de ontspanning van de reis. Onderweg ga ik veel denken aan de woorden van de Britse ultraloper Joss Naylor. In ‘The Welsh three thousand foot challenge’ schrijft hij: “Failing reïncarnation, solo lightweight hillrunning is as close as you’ll ever get to being a bird.”

1 Comment on Klaar voor vertrek

 • Irma zegt:
  10 augustus 2014 om 15:09 uur

  Jippppiiiiieeeeee!! Veel, heel veel succes en plezier.
  Ik denk tot en met dinsdag aan je, wanneer je weer veilig op Nederlandse bodem bent!
  En nog iets voor onderweg om te bedenken….het schoolwerk begint morgen weer. De kinderen komen over een week maar morgen beginnen de voorbereidingen. Hoef jij niet meer te doen, jij maakte een andere keuze. Een fantastische keuze!
  Veel geluk en GENIET….

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Velden met een * zijn verplicht