Dag 21 – Niet-weten

Gisteravond een mooie bivakplek gevonden tussen de schapen op Elslack Moor (50 km). Vanmorgen was de wereld om te zoenen zo ruim en helder. In alle stilte liep ik door Yorkshire Dales en na een paar uur rennen, neem ik in Malham koffie, plus een Kendal Mintcake (dat ze die hier verkopen is weer een noordelijk teken!). Waar ik precies vanavond eindig, weet ik niet. Of het droog blijft, weet ik ook niet. Zelfs of het water dat ik gisteren uit een stuwmeer tapte, okay was, weet ik niet zeker (gisteravond was ik wel aan de dunne… Maar nu voel ik me goed).

Deze reis is vol onzekerheden. Ik weet zoveel niet. Dat accepteer ik (je moet wel) dan wordt alles veel leuker. Zelfs mist en regen want erna kan dus een dag als vandaag komen. Niet-weten maakt kwetsbaar maar gek genoeg ook sterk. Want al weet je niet wat er gebeuren gaat, je hebt altijd zelf de keus om daarbij hetzij een ontdekker te zijn dan wel een slachtoffer…

Laat een reactie achter

Velden met een * zijn verplicht