Dag 11 – Verbindingsroute

Na een zalige rustdag weer met de vroege vogels vertrokken, Cheddar uit richting Chepstow. Een noodzakelijke verbindingsroute en niet direct de mooiste van het traject met voorsteden en snelwegen. Op zo’n dag zeg ik regelmatig tegen mezelf: hier kom ik nooit meer terug, mooi zo!

Vanmorgen eerst nog wel een fraai stuk, via een oud spoortraject uit 1869, de Strawberryline, die Cheddar met Yatton verbond (en waar behalve ijzer en melk ook aardbeien uit Cheddar noordwaarts gingen). Daar aan het eind in Yatton hing een ijzeren treinkunstwerk dat wel speciaal voor mijn tocht gemaakt leek: de vos zag ik op KingsWeston Estate in Shirehampton, de pad zelfs staat erop en ikzelf (zonder stok dan natuurlijk)…

Ik zit nu in het zonnetje tegen een stadsmuurtje vlakbij de Co-op noord van Shirehampton, een pintje melk (ja het bestaat), een zakje Salt&Vinegar en een croissant naast me. Prima zo’n winkel maar ik wil hier toch snel weer weg. Auto’s, een sirene, fietsers, honden, kinderen… Het is me te druk. Chepstow bewaar ik voor morgen, ik zal net ten zuiden van de river Severn brug (dan heb ik er vandaag 58 km opzitten) bij een boerderij moeten vragen of ik er mag kamperen of dat ene bosje in die weilanden is geschikt genoeg voor een wildkampeer plekje. Dat zie ik wel als ik daar ben. Dat is ook iets wat deze reis me leert: overgave.

Laat een reactie achter

Velden met een * zijn verplicht