Dag 12 – Offa’s Dyke Path

Na een heldere (behoorlijk koude dus niet heel ontspannen) nacht op de plek bij het bosje, over de kilometers lange Severnbrug naar Chepstow gerend. Hier begint mn volgende National Trail, het Offa’s Dyke Path. Langs de restanten van een 1200 jr oude aarden wal, gebouwd in opdracht van Koning Offa die zijn rijk tegen die ‘barbaren’ uit Wales wilde beschermen dan wel markeren (de ware reden voor deze 129 km lange wal is nooit duidelijk geworden).

Overwegend loopt de route vanochtend tot aan Monmouth bovenlangs het Wye-dal, een fantastisch groene route met anemoontapijten in de bossen.

Gisteren was het rennen vooral functioneel (lopen om weg te komen van waar je bent), vandaag vooral sensationeel (lopen om exact daar te willen zijn waar je voeten je brengen en er met al je zintuigen van te genieten).

Zo merk ik dat genieten niet altijd hoofdzaak is, integendeel, gisteren was nodig om hier vandaag te zijn. Genieten is geen doel op zich maar slechts een bijproduct dat je (soms) ten deel valt. Een bijproduct van waar het echt om gaat. Het leven leven dat je met heel je hart en ziel wilt leven.

Laat een reactie achter

Velden met een * zijn verplicht