Zwerftocht Vercors

 • 6 juli 2020

Geen haast hebben, zelfs geen vooraf volledig uitgewerkt plan… Het is even wennen, want bij expedities en ultraraces gaat dat zo heel anders – maar wat een fantastisch gevoel dat ook dit mogelijk is. Dat je jezelf die ruimte geeft – want meer is het eigenlijk niet! En geloof me: het went in ‘no time’ want ik moet bekennen: er is niets heerlijkers dan zwerven door de natuur zonder van alles te ‘moeten’. Doordat er geen vast eindpunt is, komt er vlak voor je voeten zoveel meer in zicht! We staan vroeg op, vooral voor het mooie licht én om de meeste kans op dier-ontmoetingen te hebben. Als je dan een tijdlang stil zit en een wild dier in de ogen kan kijken… Gouden momenten van een trektocht. Maar we zijn dus niet alleen maar eindeloos en onafgebroken  aan het lopen, wel nee, we houden ook talloze (koffie)stops. Gewoon omdat het kan…

Een bosbakkie met de pootjes in het gras…

Geen padde- maar een bosstoel!

 

 

 

 

 

 

 

En ook nemen we ruim de tijd op bivak: om rond te scharrelen, op zoek naar kleine schatten – een kalksteen met een perfect rond gat, een zwarte alpenkraaienveer, een apollovlinderfoto, een Edelweissje –  om te tekenen of om ‘zomaar’ te zitten kijken… En ‘s nachts, ja, dan zou je moeten slapen. Maar de Melkweg is hier zó ongelofelijk mooi…

Het waren zulke intense, onvergetelijk fijne dagen dat ik er nog helemaal vol van ben. In die dagen zwerftijd, vergat ik alle Coronatoestanden, we waren ondergedompeld, compleet weg.

Ik raad het iedereen aan, zo’n zwerftocht. Daarom heb ik voor al mijn bloglezers een hier direct aan te klikken & gratis te downloaden factsheet vercors-info gemaakt. Wellicht heb je er wat aan als je ook op pad wilt. Alleen: wat de Vercors betreft dan wel volgend jaar, want hoogzomers kun je daar geen trektocht plannen: er is dan namelijk geen water! Je zou dan hooguit dagtochten kunnen maken en alle drinkwater voor die dag meenemen.

In dit karstgebied zijn geen riviertjes of meren: al het water verdwijnt ondergronds. Sporadisch zijn er bronnen te vinden, zie ook het bovengenoemde fact-sheet.

Kijk HIER voor een foto-impressie van de Vercors.

Klik HIER voor het factsheet Vercors (incl. onze paklijst).

Video volgt op korte termijn!

 

 

 

 

6 Comments on Zwerftocht Vercors

 • Marjolein Meere zegt:
  6 juli 2020 om 21:49 uur

  Kan ik de beschrijving ontvangen wil daar al jaren gaan lopen en vanaf 1 jan eindelijk alle tijd

  Beantwoorden

 • Bob de Wit zegt:
  7 juli 2020 om 09:22 uur

  Bonjour Jolanda,
  Fantastisch! Erg benieuwd naar jullie ervaringen.
  Wij hebben een aantal jaar geleden met onze twee zoons van, toen 10 en 12, een zwerftocht over het Haut Plateaux du Vercors gemaakt. In onbemande hutjes en in onze kruiptentjes geslapen onder inderdaad een geweldige sterrenhemel.
  We hebben een klein appartementje in Gresse-en-Vercors dus we zijn er geregeld. Je kunt je vast voorstellen dat ik daar aardig wat kilometers trailrun heb afgelegd, daar is het de perfecte omgeving voor.
  Geniet ervan en wees gegroet,
  Bob

  Beantwoorden

  • Jolanda Linschooten zegt:
   7 juli 2020 om 13:06 uur

   Ja, trainen daar zal zeker super zijn. Bedankt voor je reactie en nog vele mooie momenten daar dan!

   Beantwoorden

 • Petra Kunst zegt:
  7 juli 2020 om 17:07 uur

  We keken al uit naar je foto’s en woorden. Zo beleven we een beetje mee wat jullie hebben beleefd. Wat een prachtig gebied en een heerlijke tocht. Fijn om zonder “moeten” daar rond te kunnen struinen en te genieten van vlinders, landschap en die prachtige sterrenhemel. Heerlijk om de tijd te nemen voor de fotografie en zo weer nieuwe pareltjes te ontdekken. Wij kijken uit naar je video. 😉

  Frank en Petra

  Beantwoorden

 • Dirk martijn de gier zegt:
  7 juli 2020 om 19:50 uur

  Lieve Jolanda en Frank
  Bedankt voor het meegenieten van deze mooie tocht.
  Wij genieten op ons mooie stekkie in Rockanje. Geen reis met onze Bessie,maar is ook goed zo.
  Nederland is ook zo mooi en zeker dat prachtige Voorne Putten.
  Lieve groetjes Dirk en Martijn

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Velden met een * zijn verplicht