Update sinds de zomer

  • 17 november 2022

Kaart, kompas & GPS cursus Schotland

 

Sinds onze kajak-expeditie in Scoresbysund, afgelopen zomer, is er veel gebeurd – en gelukkig voornamelijk fijne dingen. Frank heeft eind september weer een cursus kaart, kompas en gps gedraaid in Schotland. En min of meer tegelijkertijd organiseerde ik op de Lofoten alweer de 6e noorderlicht-fotocursus-reis. Er is uiteraard een corona-onderbreking van 2 jaar geweest, maar des te fijner was het om dit dan nu weer met anderen te kunnen delen.

Onderweg naar de berghut, Lofoten fotocursusreis

 

 

Daarna (in Schotland) samen nagenieten van onze mooie gidsweken én even helemaal geen enkele verantwoording hebben, maar wel lekker buiten wonen. Met tipi en houtkacheltje.

soms gewoon even een andere wandeling maken!

Eind oktober was er een lezingentournee met Grenzgang in Duitsland. Ondanks dat (nog altijd corona gerelateerd) de helft van de geplande voorstellingen niet door kon gaan, was het toch een grandioze ervaring dit weer te mogen doen.

De Volksbühne in Keulen.

Frank is de afgelopen tijd hard aan het werk geweest in zijn boekenwinkel. Hij is zelf uitgever geworden en zal al zijn boeken (5 in de Tom Brandt serie en 2 andere thrillers) opnieuw beschikbaar maken, als ebook en/of in print. Ik mocht de covers maken! Vanwege alle perikelen rond corona en vorige uitgever, heeft zijn 5e en meest recente Tom Brandt thriller, ‘Speciale Opdracht’ (speelt zich in Nederland af, maar meer mag ik niet verklappen) nogal wat vertraging opgelopen. Wil je op de hoogte blijven van zijn auteurswerk, neem dan een kijkje op zijn boekensite en meld je aan voor zijn nieuwsbrief.

Ik ben de afgelopen weken heel druk geweest met de voorbereidingen voor een nieuwe winterse tocht. Proviand inpakken voor 45 dagen, specifieke uitrusting maken (superdikke wollen kniestukken, muts en wanten van muskusos-wol), EHBO checken, trainen, depots voorbereiden en nog talloze kleine klusjes die erbij komen kijken als je voor langere tijd op ski’s met tent de poolnacht in wilt. (In een volgend blog meer hierover!)

Ontbijtjes maken van Havermout en Brinta

Dan hebben we mogelijk nog iets voor jou. Speciaal voor de komende feestdagen: de Donkere Dagen BoekenDeal. Je krijgt 2 boeken voor de prijs van 1, namelijk Bergtochten op IJsland plus de thriller Schokgolf. Inclusief verzending normaliter €42 maar nu (tot 30 december 2022) voor €25. Wil je hiervan profiteren, meld je dan eenvoudig aan via deze link.

En wellicht zien we elkaar in Limmen?! Op 17 december zijn wij ‘s avonds beiden in cultureel centrum Vredeburg, waar ik de lezing ‘WILD Scandinavië’ presenteer. Meer hierover lezen of reserveren kan via deze link.

1 Comment on Update sinds de zomer

  • Pieter Nuij zegt:
    19 november 2022 om 19:16 uur

    De Lofoten fotocursusreis was fantastisch. Overdag prachtige herfstkleuren, ‘s nachts veel noorderlicht en een indrukwekkende sterrenhemel. Jolanda bedankt voor deze week (en het heerlijke eten 😊).

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Velden met een * zijn verplicht