Zeekajak expeditie Scoresbysund, noordoost Groenland

Ik hoop dat je tijd hebt, of liever: tijd wilt maken. Deze filmdocu maakte ik niet voor de gehaasten onder ons ;-)… De kajak-expeditie in noordoost Groenland duurde 26 dagen, het monteren hier thuis in Akersloot duurde bijna net zo lang (21 dagen, al waren dat niet van die lange dagen als daar). Ons verhaal over dit deel van Groenland, over de kajak en over onze bescheiden rol daarin, kan en mag niet afgeraffeld worden. Die uitgestrektheid, rauw en puur – het heeft tijd nodig om diep in te dalen. Ik hoop dat je ervan geniet om ernaar te kijken.

——-

 Scoresbysund is het grootste fjord ter wereld. Deze kajak-expeditie was een authentiek avontuur, zelf bedacht, zelf uitgevoerd en zelfvoorzienend (op het motorbootje na dat ons na afloop heeft opgepikt). Twee mensen, twee vouwkajaks. July-augustus 2022. 26 dagen eten mee aan boord. Talloze zeemijlen, naamloze bergen. We begonnen door het pak-ijs te varen. Dit veranderde later in ijsbergen afkomstig van immense gletsjers, eveneens zonder naam. We ontmoeten een poolhaas, een poolvos en muskusossen. We passeerden een spookstadje, een horror-hut en de restanten van (deels) ingegraven Inuit-plaggenhutten. Maar boven alles passeerden we totale stilte. Dag in dag uit. Deze filmdocu is mijn eerbetoon aan Groenland, haar natuur, haar dieren en haar mensen.

7 Comments on Zeekajak expeditie Scoresbysund, noordoost Groenland

 • Jelle&Andréa van der Spoel zegt:
  14 september 2022 om 16:18 uur

  Wat een avontuur !!
  Wat een natuur !!
  Wat een prachtige film en muziek en songs !!
  We hebben genoten !!!!

  Beantwoorden

 • Dorothé zegt:
  14 september 2022 om 20:12 uur

  Zo fantastisch als jullie werken aan het waarmaken van je dromen. Genoten van jullie film en opnieuw geïnspireerd geraakt om (bescheiden) avonturen te ondernemen.

  Beantwoorden

 • Olav zegt:
  14 september 2022 om 20:45 uur

  Grappig,het eerste wat ik dacht toen ik het mailtje over jullie blog kreeg 😊…waarom,omdat ik net zelf een week geleden terug gekomen ben van 3 weken kayaken van Narsaq naar de ijskap en terug naar Narsaq. Wat een mooi verslag hebben jullie ervan gemaakt Net als jullie heel veel mooie momenten beleefd op mijn trip,de overweldigende natuur. De leuke gesprekken met de Inuit bevolking. Heerlijk om het even weer te beleven,mee te beleven. Ook om weer plannen te gaan maken om weer terug te gaan.

  Beantwoorden

 • Wilma Frederiks zegt:
  17 september 2022 om 17:25 uur

  Wat hebben Rob en ik genoten van jullie prachtige gefilmde impressies op jullie kayaktocht in Groenland. We waren weer even daar, al deden we het destijds wat comfortabeler. Dank jullie wel dat jullie dit zo maar met ons willen delen. Ik ga het doorsturen naar vrienden. Een spiritueel verhaal, waar je stil van wordt.

  Beantwoorden

 • Irma zegt:
  19 september 2022 om 19:12 uur

  Waanzinnig mooi! Wat een fantastisch avontuur weer met prachtige beelden. Door er eens goed voor te gaan zitten om deze prachtige film te bekijken ben ik weer even met jullie meegereisd. Dank daar voor!

  Beantwoorden

 • Ben zegt:
  28 september 2022 om 20:05 uur

  OVERWELDIGEND

  Bedankt Frank & Jolanda

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Velden met een * zijn verplicht