SONG OF THE SEA / 08. NEDERNIEMANDSLAND – the movie

6 Comments on SONG OF THE SEA / 08. NEDERNIEMANDSLAND – the movie

 • Simon Honingh zegt:
  3 maart 2021 om 11:39 uur

  Jolanda, welke tent en slaapzak gebruikte je voor je kanotocht over de IJssel?

  Beantwoorden

  • Jolanda Linschooten zegt:
   3 maart 2021 om 18:09 uur

   Hallo Simon, gezien je vraag heb je de blogs blijkbaar (nog) niet gelezen? Daar staat nl in dat ik een goedkope, lichte tipi van Alibaba gebruik, de 3F UL. Geen tent die ik in het hoge noorden mee zou nemen (op expeditie, in exposed terrein bij kans op grote stormen) maar op heel veel andere tochten een topper gezien prijs-gewicht-kwaliteit-ruimte verhouding. Qua slaapzak lijkt het me niet echt van belang, welke ik persé heb? Zolang ‘ie maar licht & warm & compact (dus dons) is en lichte vorst kan doorstaan. Je kan altijd een jack/trui/broek extra aandoen bij extreme kou. Minstens zo belangrijk als je slaapzak – en door velen onderschat – is in de winter een goede mat met R-waarde boven de 4. Als je kou van onderaf krijgt (en dat krijg je bij nachten rond het vriespunt) dan kan de dikste/duurste slaapzak je echt niet helpen om warm te blijven.
   Maar als het je kan helpen: ik had de RAB Mythic 400 mee. Die bij temperaturen net onder het vriespunt te koud was dus dan had ik een extra trui/broek aan en dan was het heerlijk. Als mat had ik een Exped Down UL 7. (Echt een aanrader, want echt, de mat is wat je warm houdt…). Jolanda

   Beantwoorden

 • Aad zegt:
  3 maart 2021 om 20:57 uur

  Jolanda,
  Wat een prachtige filmpje en wat beschrijf jij het gevoel wat ik ook ken! Ik (64) zal altijd dit soort tochten blijven maken. Misschien komen we elkaar ergens tegen.
  Afgelopen week ben ik in 3 dagen vanaf Venlo de Maas afgevaren
  Naar Heinenoord. Een tocht van nog. 200 km in ruim 3 dagen.
  Wildkamperen, de stilte op het water, de golven van voorbijvarende binnenvaartschepen, de zon, de kou, wat een avontuur.

  Beantwoorden

  • Jolanda Linschooten zegt:
   3 maart 2021 om 21:00 uur

   Geweldig, Aad, om zoveel herkenning te delen. Én het daadwerkelijke DOEN, dat ook!
   Tot ooit op het water wellicht- en tot die tijd: veel mooie tochten gewenst met ladingen stilte!

   Jolanda

   Beantwoorden

 • Ben zegt:
  28 maart 2021 om 21:15 uur

  Hoi Jolanda,
  Even de tijd gevonden om je blogs te lezen en filmpje te bekijken. Mooie compositie van film en foto, met name de overgangen stralen rust, het grootse van het kleine (ik denk bijvoorbeeld aan het veertje) en kracht uit. Het laveren wat de natuur biedt aan mogelijkheden en welke beslissingen je vervolgens neemt, zijn een mooi spel om te zien en te lezen. En dat zo dichtbij!!

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Velden met een * zijn verplicht