Solo Trailrun Avontuur: Corsica’s GR20 – De Paklijst

Woensdag vertrek ik naar Corsica. Mijn spullen liggen klaar, de rugzak weegt 4 kilo en hier is de paklijst: paklijst GR20. Die lichte rugzak heeft natuurlijk alles te maken met het zware alpiene terrein, het ultralange lopen, de grote afstanden en het vele stijgen en dalen in veelal technisch terrein. Die lichte rugzak betekent ook een aantal keuzes omtrent de tactiek. Zo heb ik alleen noodproviand mee. In principe koop ik namelijk eten bij een hut, tot aan de volgende hut of die erna. Maar omdat je nooit zeker weet wat en of je er iets krijgt, heb ik een kleine voorraad mee waarmee ik lang vooruit kan. Water vul ik in principe ook bij de hutten bij of mogelijk ook in bronnen onderweg. Daartoe heb ik ook wat zuiveringstabletten mee. In principe loop ik niet in het donker, alleen in de schemering (voor de veiligheid neem ik daartoe niet mijn allerlichtste hoofdlamp mee maar eentje met betere lichtbundel) – de dagen zijn nu relatief kort voor Corsicaanse begrippen dwz de zon is op tussen 07.00 en 20.00 uur. Bewust kies ik niet voor een non-stop actie, maar kruip ‘gewoon’ ergens waar ik op dat moment gebleven ben, in mijn bivakzak. Dat lijkt me veiliger aangezien ik compleet alleen ben zonder ondersteuning van een back-up team. Navigeren doe ik via de uitstekende 1:25.000 kaart die ik via IGN op mijn iPhone gedownload heb en die ik bekijk vanuit de app Viewranger. In die kaart heb ik de complete route getekend, voorzien van alle bronnen onderweg en alle escape-routes. Daarom ook een extra oplader voor mijn iPhone, de accu mag niet leeg raken! Als backup heb ik de route grofweg gememoriseerd en daarnaast is de GR20 in het terrein meer dan overduidelijk gemarkeerd. Onderweg ga ik dit keer geen blog bijhouden, dat is voor na afloop. Ik weet van mijn trailruns over de Zweedse Kungsleden en van die dwars door Groot-Brittannië hoeveel energie dat extra kost. Die energie steek ik nu liever alleen in fotografie, heel misschien wat filmen maar boven alles in het lopen zelf. Ik heb gericht getraind, veel hoogtemeters in zowel Zwitserland als Noorwegen kunnen maken, ik denk daarom dat ik er klaar voor ben. Maar de GR20 blijft een serieuze uitdaging en omdat ik alleen ben, moet ik extra alert blijven. Ontspanning zal tegelijkertijd de sleutel tot succes blijven. Nog even de komende dagen heel veel van thuis genieten en dan… de uitdaging aangaan!

 

10 Comments on Solo Trailrun Avontuur: Corsica’s GR20 – De Paklijst

 • katja zegt:
  6 september 2015 om 16:21 uur

  Dag Jolanda, heel veel succes en vooral plezier. Je kent Corsica al, dus je weet hoe prachtig de GR20 is. Wat een geweldige tocht, en zo bijzonder de wijze waarop je de tocht gaat maken. Ik duim voor goed weer en voldoende water onderweg! katja

  Beantwoorden

 • Francis zegt:
  7 september 2015 om 11:43 uur

  Ik wens je een hele mooie tocht en kijk uit naar het verslag en de foto’s achteraf.

  Beantwoorden

 • Jaap zegt:
  7 september 2015 om 17:45 uur

  Geweldig eiland en zeker zwaar terrein vanwege de vele hoogtemeters.
  Mijn ervaring met de GR 20 dateert al weer van te veel jaren terug
  Heel veel succes

  Beantwoorden

  • Jolanda Linschooten zegt:
   8 september 2015 om 08:25 uur

   Ha die Jaap, leuk wat van je te horen! Dankjewel voor succes, ga ik zeker nodig hebben ;-).

   Beantwoorden

 • Els Gies zegt:
  7 september 2015 om 19:33 uur

  Heel veel succes met deze uitdaging. En geniet er van.

  Beantwoorden

 • Ellen Boersma zegt:
  7 september 2015 om 21:14 uur

  Hey Jolanda weer klaar voor je volgende mooie avontuur…….Corsica! Prachtig eiland! Veel succes en ik kijk weer uit naar je verhaal en mooie foto’s! Doe voorzichtig en geniet ze!?

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Velden met een * zijn verplicht