Dichtbij-op-mini-avontuur

 • 3 januari 2014

Avontuur – of liever, de beleving, het gevoel ervan – ligt om de hoek, dichtbij huis, voor het oprapen. Het recept is simpel: juist bij zogenaamd ‘slecht-weer’ naar buiten gaan, op incourante tijden, en altijd die camera mee. Ja, een smartphone is super, maar diafragmeren tot f/13 zoals voor deze plaat wordt daarmee lastiger, dan is een spiegelreflex nog altijd je beste keus.

Op Nieuwjaarsdag liepen we vlakbij de Kerf, tentje en thermosfles in de rugzak, Beaufortje zes in de rug, husky vrolijk om ons heen (maar nu even buiten beeld blijven‚Ķ) en het mooie is, dat dichtbij ineens verweg wordt. in je hoofd, van binnen. Omdat je leeg waait. Omdat ‘thuis’ ineens in je rugzak zit.

Natuurlijk is het geweldig op IJsland, in Schotland, Canada, Alaska of Groenland. Maar wat ik juist zo verrassend vind, is dat mooie momenten en bijzondere plekken meestal veel dichterbij zijn dan we denken. Dat het geen zakken met geld hoeft te kosten – of maanden wachten tot zich eindelijk vakantie aandient.

3 Comments on Dichtbij-op-mini-avontuur

 • Hieronymos zegt:
  3 januari 2014 om 16:58 uur

  Micro-adventure zoals Alastair Humphreys het beschrijft.
  Ik neem aan dat je hem kent.

  http://www.alastairhumphreys.com/microadventures-2/

  Beantwoorden

  • Jolanda linschooten zegt:
   3 januari 2014 om 17:44 uur

   Hieronymos, zeker ken ik hem en zeer inspirerend . Wel moet ik zeggen dat mini-avonturen iets is wat wij ( en velen met ons) al jaren doen, terwijl het bijna lijkt alsof Alistair het ontdekt heeft…

   Beantwoorden

   • Mireille Wulf zegt:
    19 januari 2014 om 13:20 uur

    Prachtige foto! Het ‘zien’ vereist het ‘zijn’ merk ik iedere keer weer. Een camera helpt mij erbij om bewuster te kijken en minder in mijn hoofd met mijn werk bezig te zijn, bijvoorbeeld. De aanwezigheid van een husky ook trouwens, ik weet niet hoe die van jou is, maar die van mij zien en horen (en ruiken) bijna alles voor mijn gevoel.

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Velden met een * zijn verplicht