Dag 9 – The Quantocks & de knollenvelden

Weer vroeg vertrokken vanaf m’n bivakplek bij Monksilver. Vanochtend de Quantock Hills door, waarbij de klim naar Bicknoller Hill schitterend was, zicht over die glooiend groene Quantocks, een aardig zonnetje, uitbundige veldleeuwerikken en de (voor mij) eerste koekoek (zalig geluid). Maar eenmaal boven urenlang in kille mist gelopen. Vervolgens stonden veel Public Footpath’s op het programma en hoewel dat een uniek fenomeen is en absoluut mooier loopt dan via de (hier overigens stille boeren-)wegen, viel het me qua beloopbaarheid vies tegen, wat een knollenvelden (een en al gaten en hobbels door paarden, koeien of tractoren afgewisseld met omgeploegde akkers). Maargoed, elke stap is er eentje en zo kwam ik dan toch eindelijk in Bridgwater aan. Daar wat gegeten en na een half uurtje toch maar weer verder (eerder onderweg hield ik dat voor onmogelijk) want mijn bedoeling met deze dag was als ‘t even kon, toch Cheddar (postpakketje 1). Eerst de stad uit, de snelweg over en opnieuw veel veldroutes. Wat was het genadeloos ver naar Cheddar… Tamelijk uitgewoond kwam ik na 58 km aan op de camping waar ik mezelf getrakteerd heb op een trekkkershutje! Deel 1 van het traject is volbracht, om precies te zijn 378 km (en wat voor kilometers).

Laat een reactie achter

Velden met een * zijn verplicht