Dag 7 – Landinwaarts

Vanochtend bij het eerste licht onderweg, prachtig beboste kliftoppen inmiddels. Een Hollandse boerenwijsheid zegt weliswaar ‘morgenrood is water in de sloot’ maar de eerste uren tot aan de Sticky Toffepudding in Westward Ho waren prima met alleen lichte drizzle.

Ik kom er weer eens achter hoe belangrijk de mentale kant is, ik denk vandaag vooral aan het onderweg zijn door de natuur (en wat stadjes vandaag) en niet zozeer aan het afleggen van een bepaalde afstand. Hoewel ik dat evengoed wel doe natuurlijk, maar de focusshift is prettig. Loslaten is belangrijk, houdt me op de been, maar tegelijk heb ik ook een zekere gretigheid nodig om dingen gedaan te krijgen. Teveel loslaten en je komt nergens. De kunst alleen is te zorgen dat die niet omslaat in blinde obsessie want dan is niet alleen de zin van de reis verdwenen maar heb je onderweg ook nog eens jezelf verloren.

Een flink eind verder over de saaie vlakke Tarkatrail en ik zit aan de soep in Barnstaple en vier dat hierbij de Southwest Coast trail achter me ligt. Nu landinwaarts richting Exmoor NP. Heb er nu 40 km opzitten en het is nog maar lunchtijd… Ik heb een mooi bivakplekje gespot op km 56, in Buscombe Plantation even zuid van Challacombe. Als de soep op is, brengen m’n voeten me daarheen. Het is zwaar bewolkt, lichte regen, maar wat een mooie dag is dit!

Laat een reactie achter

Velden met een * zijn verplicht