Dag 1 – Start!

Ik sta aan de start! Het is droog, wind in de rug en af en toe zelfs zon! Een rustig begin vandaag, slechts 35 km wil ik lopen tot ik een mooie stille landpunt tegenkom om kamp te maken. De Southwest Coast Trail is een schitterend slingerpad bovenlangs kliffen, tussen bloeiende (zalig zoet geurende) brem door en via zandbaaien.

Land’s End is het meest zuidwestelijke puntje van Cornwall; John o’ Groats – of eigenlijk Duncansby Head – het meest noordoostelijke; daartussen strekt zich 1349 km over de weg of ruim 2000 km offroad. Sinds de broers John en Robert Naylor in 1871 voor het eerst van het ene eind naar het andere eind liepen, is er al sprake van de ‘EndToEnd’ trail. Ik ben dus verre van de enige en zeker niet de snelste (records in alle soorten en maten: rennend over de weg, per rolstoel, fiets en skateboard) maar waarschijnlijk een van de weinige die ‘m als trailrun doet en daarbij buiten bivakkeert. Ach, die superlatieven boeien niet. Er zijn er altijd die het sneller doen, achterstevoren of op hun hoofd; waar ‘t om gaat is het plezier dat je erbij ondervindt, de vrijheid.

Natuurlijk heb ik ook zorgen: het weer, heel-blijven en verkeerde-mensen. Ik denk maar even aan de Boston marathon…

Angsten helpen me in zoverre dat ik me nog beter voorbereid – ik wil ze onder ogen zien – dan kan ik ze vervolgens weer loslaten. Accepteren dat bij uitdaging nu eenmaal risico hoort en zonder uitdaging (in welke zin ook) heb je geen leven.

Laat een reactie achter

Velden met een * zijn verplicht