Rust in Tasiilaq

Wat is dat ontroerend, gaaf en bijzonder: zit je daar eergisteren nog in je tentje op de laatste meters van de ijskap, zitten we nu in Ammassalik achter een pc onze eigen avonturen te lezen en te beluisteren op het weblog… Wat hebben jullie dat met elkaar geweldig gedaan! Ik heb hier zitten brullen, lachen en janken tegelijk… Dank, echt veel dank.

Tja, dan is het nu echt voorbij. Het is fantastisch en helemaal wat we onszelf toehoopten: even een weekje rust, vakantie, bij eten en toch nog altijd genieten van Groenland. Hier in Ammassalik (eigenlijk heet het tegenwoordig Tasiilaq) heb je alles wat je hartje wenst (op jullie na dan) Een supermarkt (5 sinaasappels, waarvan we er 3 kochten en 2 paprika’s die we niet kochten maar die wel de hele groenteafdeling vertegenwoordigen) maar wel 16 soorten bier en likeur… Ach ja, we vermaken ons hier uitstekend. Gisteren met een volle rugzak de supermarkt uitgewandeld, etenzoveeljekunt en Frank kan veel eten (is een lat geworden, echt). Ongelofelijk, het bijzondere van dat ik hier vorig jaar zomer al geweest ben, dringt tot nu door want daardoor heb ik de pensionhouder van The Red House leren kennen en mag nu in zijn eigen huisje (hij is het land uit) verblijven.

Zo leven we ineens in zo’n klein krakkemikkig houten huisje zoals iedereen hier doet, voor ons is het luxe ten top (een doos om op te poepen met muren van hardboard eromheen), elektriciteit, en water uit een jerrycan. En een bed, om niet te vergeten. Verder is vooral het panoramaraam in de enige kamer (= keuken) geweldig en noemenswaardig: het neemt de halve wand in beslag en je beziet het ijsfjord met alle schitterende pieken eromheen, het is het hoogste en achterste huisje van het dorp. Top.

We denken op de gewone afgesproken dag terug te keren, niet eerder. Even lekker genieten van ons succes, van Groenland, alles even rustig zonder drukte enzo laten bezinken, dan zijn we straks thuis helemaal scherp en klaar voor alle lintjes die we mogen gaan doorknippen (hihi). Hopenlijk kunnen we onze kitekunsten hier op het ijsfjord deze week nog verder aanscherpen, zou wel leuk zijn. VEEL liefs, tot snel, dikke zoenen,
Frank & Jolanda

Bekijk hier het portfolio en de video van de Groenlandse ijskap. 

Laat een reactie achter

Velden met een * zijn verplicht