Eindelijk omhoog!

Sponsors: Bergans
 • 8 februari 2015

Je kunt nog zoveel plannen maken, uiteindelijk bepaalt de berg (en het weer) wat daarvan terecht komt. In Trollheimen was het te warm en er lag uiteindelijk te weinig sneeuw – over Dovrefjell woedde dagenlang een storm. In de bergen word je een geduldig mens, uiteindelijk neemt de storm af en kunnen we onze slee inpakken en op eigen houtje omhoog trekken!
De sneeuw kraakt. De slee piept. De latten glijden. Toch strekt de stilte zich eindeloos ver uit. Deze momenten hierbuiten, daar draait het om. Ik kijk niet langer angstvallig omlaag (of er geen houtschilfer afbladdert). Ook wantrouw ik niet meer elke steen (of het misschien een muskusos is). Ik check de wolken niet langer op een volgende naderende storm. Nee. Ik ben nu gewoon eindelijk echt eindeloos en helemaal hier. Die latten glijden heerlijk, zelfs met vellen onder, omdat het vel zo kort is (lees: de ski zo lang) is er genoeg glij-vlak over. Ongelofelijk dat ergens een week of twee terug, deze dingen aan mijn voeten nog overeind stonden in een dennenbos in Morgedal. Net als de fjells om ons heen, leerden die selfmade ski’s me geduld. Da’s heerlijk. Want er is geen onbedwingbare drang om dagelijks een X aantal km’s af te leggen – een andere keer misschien, ergens anders – voor nu is dit grandioze hier-wil-ik-zijn-gevoel meer dan genoeg.

1 Comment on Eindelijk omhoog!

 • Rob zegt:
  14 februari 2015 om 13:34 uur

  Wat een prachtige beleving. Wat je voor je ziet op de foto heb je waarschijnlijk ook al op dat moment achter je gelaten en is ook nog eens links en rechts van je te zien. Goed dat de ski’s je vertrouwen hebben gegeven en wellicht zet je hiermee een nieuwe trend; meer zelfvoorzienend. super gaaf @@@.
  En de muskusossen? Hebben ze zich al weer laten zien (op een (te) korte afstand?
  Fijne reis verder..

  Groet van Rob

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Velden met een * zijn verplicht