De binding

Sponsors: Bergans
 • 30 januari 2015

Vanochtend gaat de binding erop. Eerder deze week leerde Tarjei ons van vers gesneden berkentwijgen een originele binding maken. Sondre Norheim was de bedenker van deze gedraaide twijgenbinding. In die tijd was alleen een teenbinding gebruikelijk. Doordat Sondre er een hieldeel aan toevoegde, werd de ski stukken bestuurbaarder. Toch kiezen we voor onze tocht straks door de bergen van Dovrefjell en Trollheimen voor onze Rottefella Chilibindingen – onderweg steeds nieuwe berkentwijgen snijden en draaien, lijkt ons minder aantrekkelijk.
Dan staan we daar beiden met onze gloednieuwe houten ski’s… Een onbeschrijflijk mooi moment. De binding erop en de binding erin, van binnen zitten die ski’s minstens zo vastgeschroefd… Nu nog naar buiten. En om de cirkel rond te maken moeten we daarvoor naar Øverbø, de geboortegrond van Sondre, de grondlegger van de Telemarkski.

1 Comment on De binding

 • Liesbeth zegt:
  30 januari 2015 om 14:49 uur

  Gaaaaaf zijn ze geworden. En snel klaar,mik had gedacht dat je er langer werk aan zou hebben.
  Doe mijn groeten aan Trollheimen. Daar moet je mijn skisporen van de afgelopen jaar nog wel kunnen zien, dat zijn er zoveel! Mijn hart ligt er trouwens ook.
  En geniet vooral van het prachtige landschap daar!

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Velden met een * zijn verplicht