Dag 44 – Excessive Sunshine

Vanmorgen heel vroeg: alpengloei achter me op Beinn Eighe en een strakblauwe hemel boven me. Ongekend. Ben ik echt in Schotland?! Het uitzicht van bovenaf op Lochan Fada en de bergen van Fisherfield Forest, ook wel The Great Wilderness genoemd, is adembenemend. Toch kom ik zelfs op de mooiste dag van de wereld geen mens tegen hierboven.

Uitgerekend hier zulk subliem zicht is grandioos want als ik morgen Ullapool voorbij ben en richting noordoosten afbuig, verdwijnen de bergen al snel. Deze hele dag beschouw ik als een grote dikke afscheidszoen, nee een innige omhelzing, tussen mijzelf en de Highlands. Bedankt voor alles, voor je grillen en je grandeur. Nu gaat mijn reis nog even verder, door dit on-waar-schijn-lijk grote land dat zoveel meer mooie, wilde natuur te bieden heeft dan velen in eerste instantie achter Groot-Brittannië zouden zoeken.

Laat een reactie achter

Velden met een * zijn verplicht