Balvatnet

Sponsors: Bergans  |  Visit Sweden

Soms passeer je van die plekken waarvan de verf nog nat is, meesterwerken in de maak. Balvatnet bijvoorbeeld. Een eindeloze spiegel waarin de besneeuwde bergen glinsteren. Een baai met volmaakt ronde kiezels, eeuwenlang geduldig geslepen. Boven dat kiezelstrand een met kraaiheide begroeide eindmorene van waar ooit een gletsjer lag. imageDaarachter een naamloos dal, felgroen nu maar ook hier de sporen van vroeger in de vorm van een smalle rotskloof met rondingen en draaiingen erin die door enorme waterkracht veroorzaakt zijn.

Hier op de oude eindmorene, pal boven de kiezelbaai van Balvatnet, plaatsen we op dag 19 ons tentje en de Wideblom. Op volmaakte plekken moet je blijven Рdat is precies de magie van  wildkamperen. Hitte boven de kiezels, verkoeling aan de horizon waar de immense gletsjer van Sulitjelmaisen op ons wacht.

De tijd verstrijkt in kleine rimpelgolfjes op het meer. In de twinkelroep van de tureluur. In de zon die langzaam lager zakt tot Balvatnet’s hemel ervan verzadigd raakt. Dit is verstilde tijd en toch is het nooit af, dit kunstwerk. Wij zijn slechts oogknippergetuigen. Dat is wat ik ook zo mooi aan dit soort plekken vind. Het respect wat als vanzelf ontstaat. Van binnenuit en zonder dure blablataal. Voor al dat grootse om ons heen.

1 Comment on Balvatnet

  • Gerda zegt:
    21 juli 2016 om 17:49 uur

    Zo overweldigend mooi. Dit zal altijd met jullie meegaan!

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Velden met een * zijn verplicht