MDS 2011 – Dag 3 – 38 km: The flow!

Sponsors: Bergans  |  Buff  |  Nathan  |  Oosterbaan

(Frank vanuit Akersloot) Er is gestart om 10.30 NL tijd. In het roadbook zien we vandaag meer hoogteverschillen. 2,5 km zandduinen voor CP 2 en tussen CP 2 en CP 3. Dan een technische afdaling en weer zandduinen naar de finish. Duidelijk een zware en avontuurlijke etappe.
Doorkomst bij CP 1 na 12,5 km: Klein en Roca komen samen door in 1.25.03. Dan Furtado op 6 minuten, Aguilera op ruim 9 minuten en Jolanda op 10 minuten.
Leider bij de mannen Ahansal is CP 2 voorbij. Maar de racetracker van Laurence Klein staat nog bij CP1… Waarom is nu de vraag. Kies uit de volgende antwoorden:
A- ze is uitgestapt
B- de tracker is uit haar rugzak gevallen
C- ze heeft haar rugzak op CP 1 laten liggen
D- de satteliet is stuk
Je kunt niets winnen met deze prijsvraag.
Het juiste antwoord was E- Klein had de tracker onderin haar rugzak gestopt en bij CP 2 weer tevoorschijn gehaald. Klein en Roca komen vlak na elkaar door in 2.42.51. Derde Furtado na 13.27, dan Jolanda na 19.56, Aguilera op 21.59.
Oftwel, Furtado loopt nu Jolanda voorbij in het klassement, maar Jolanda verkleint haar achterstand op Monica Aguilera. het gaat er heet aan toe vandaag en Jolanda heeft er nog steeds goed de sokken in.
Kijk maar naar de doorkomst bij CP 3 na 31 km.
Het gaatje met Furtado wordt weer iets kleiner (nu krap 6 minuten) en Jo ligt ruim 4 minuten voor op Monica. Met nog een pittige klim en zandduinen te gaan lijkt het er op dat Jolanda het de andere dames niet cadeau doet!
Finish van Roca in 4.17.10 Klein zit daar 1.35 achter en Roca heeft de leiding in het klassement weer terug. Onvoorstelbaar hoe hard deze dames gaan en hoe ze knokken om de eerste plaats! Sonia Furtado heeft een stevige eindsprint getrokken en komt 28.09 achter Roca binnen. Jolanda op 35.55 en Monica Aguilera op 37.24.
Jolanda zakt naar de 5e plaats in het klassement, maar loopt iets in op Monica. Ondanks haar blessure werkelijk fenomenaal gepresteerd. Het goede nieuws van vandaag: Jolanda loopt nog steeds het vuur uit haar sloffen!

(Satphonebericht Jolanda) Vandaag liep ik echt in FLOW. De spierpijn in mijn benen is nog maar 10/20% van wat het was. Ik voel niks, het ging makkelijk, ik voel me mentaal weer supersterk. Het was heerlijk. Gewoon lopen en om me heen kijken.
Ik heb gewoon mijn eigen ding gedaan en het voelde super.
Vanochtend rondgelopen en voelde nauwelijks nog pijn. Mijn voetboog weer getapet, maar doet ook geen pijn. Ik heb 1 minuscuul blaartje, terwijl de meeste mensen gigantische eieren hebben. Die Injiji sokken zijn echt super! (FvZ: elke teen zit in een afzonderlijk sleufje, een soort voet/handschoen zeg maar).
Het was vandaag een zwaardere en veel meer technische etappe met totaal 13 kilometer zandduinen erin, dus ben ik echt rustig gestart en ben een constant tempo gaan lopen. Na CP 1 kreeg ik opeens Monica in beeld, ik heb even hoi gezegd en ben maar doorgelopen. Onderweg een paar keer op kompas door de duinen. Er waren nog nauwelijks mensen voor me geweest en de sporen verspreiden zich nogal. Ik heb daar echt superstrak gelopen en veel mensen ingehaald. Niet omdat ik sneller liep, maar door een betere routekeuze. Een betere lijn en soms een stuk afsnijden, ipv de meest gebruikte slingerpaadjes te volgen.
A.L.S. is mijn mantra.
Alert, is goede routekeuzes maken, pas me aan het terrein aan.
Licht, loop met een lichte soepele pas
Sterk, als ik moet klimmen
De tussentijden interesseren me niet zo veel, morgen ga ik precies hetzelfde doen. Rustig starten, Gewoon mijn eigen tempo lopen en genieten. Nu ik de competitie heb losgelaten gaat het veel beter. Helemaal TOP! We (de toplopers FvZ) starten morgen drie uur na de rest van de deelnemers, zodat we het hele veld voorbijlopen. Dat werkt enorm stimulerend om steeds mensen in te halen weet ik nog van vorig jaar.
De support mailtjes krijg ik steeds met een dag vertraging. Het heeft me enorm gemotiveerd, ik zat ze met tranen in mijn ogen te lezen! Wil je iedereen heel erg bedanken voor deze support! (bij deze FvZ)

(Frank vanuit Akersloot) Tja, aan zo’n positief telefoonbericht kan ik weinig toevoegen. Vergelijk dit bericht nog maar eens met de eerdere twee dagen en dan weet ik zeker dat er morgen een heel mooie en spannende ultra-etappe (ca. 80 km) gaat komen.

Algemeen Klassement na 3 etappes:
1. Emma Roca (SPA) 11.31.37
2. Laurence Klein (FRA) 11.32.27
3. Monica Aguilera (SPA) 13.08.10
4. Sonia Furtado (FRA) 13.08.56
5. Jolanda Linschooten (NLD) 13.12.55

Samenvatting: Jolanda heeft super gelopen, maar zakt 1 plek in het klassement. Klein of Roca gaan ongetwijfeld de plaatsen 1 en 2 verdelen. Voor de plaatsen 3, 4 en 5 kan nog van alles gebeuren, de dames lopen dicht bij elkaar. Jolanda ligt 1 h 10′ voor op nr. 6, voor haar vijfde positie hoeft ze niet direct te vrezen, maar… 80 kilometer is lang!

(Emailbericht van Jolanda) Vandaag heb ik ervaren wat het is om gedurende de hele race in FLOW te lopen.dwz volledige focus op alleen het lopen zelf,een gevoel dat de tijd voorbij vliegt, alles voelt makkelijk, lijkt vanzelf te gaan.Zo intens genoten van het lopen zelf, heb ik zelden ervaren. Weer rustige start en continu tempo gelopen dat goed voelde. Sterk gevoel,goed verdeeld, technische stukken lagen me wel, Mon.ingehaald, onverwacht, was verbaasd. Pijn in been sterk verminderd,20%. Bijzondere race, mensen helpen elkaar onderweg bv als iemand vd route afwijkt, ff praten. Slapen doe ik goed, Berdertapijt dubbel onder me en over me heen,warm!! Donny gaat ook heel goed, Volker is eruit, knieprobleem, blijft wel hier. Superteam. Nogmaar1 miniblaar op kleine teen, wow… Nu focussen en relaxen voor morgen. Dan begint de MdS pas echt…

Laat een reactie achter

Velden met een * zijn verplicht