MDS 2011 – Dag 2 – 38 km: The heat goes on

Sponsors: Bergans  |  Buff  |  Nathan  |  Oosterbaan

Foto: Cimbaly

(Frank vanuit Akersloot) Het roadbook voor vandaag laat een vrij vlakke etappe zien, met 2,5 km kleine zandduinen voor CP1.
Maar de grote vraag is natuurlijk: is Jolanda voldoende hersteld, of gaan de blessures opspelen…

Doorkomst bij CP 1 na 11 km, Jo als 5e door. De dames Klein en Roca geven weer plankgas, maar het goede nieuws: Jolanda loopt een rustig tempo van 6.30 min/km!
Doorkomst CP 2 na 22 km, Jolanda weer als 5e door, bijna 25 min achter Klein, maar slechts 3 min achter Monica. Still going strong dus.
Doorkomst CP 3 na 31 km, geen grote verschuivingen, wel is Sonia Furtado nu Jolanda voorbij in het AK. Nog 7 km naar de finish.
Finish dag 2 na 38 km Jolanda in 4.24.10, 45 min achter Klein, de marathonloopster die op deze vlakke etappe de 1e plaats in het klassement heeft overgenomen van Roca.
Jolanda is op het laatse stuk toch weer ingelopen op Furtado en staat nog steeds op de 4e plaats in het klassement. En het allerbelangrijkste: ze kwam zo te zien fris over de finish, kijk maar op onderstaande printsccreen van de live-webcam.

(Jolanda over de Satphone) Vannacht dacht ik echt dat ik moest stoppen. Het zijn waarschijnlijk spierscheurtjes in mijn bovenbeen. Ik heb geen idee hoe het kan. Vanochtend geprobeerd hoe het ging en ik kan alleen rustig rennen. Heb wel pijn, 4 op een schaal van 10, maar het gaat. Ik heb mijn focus compleet verlegd en loop van dag tot dag. Een dubbel gevoel, want ik voel me berensterk. In de loop van vandaag is het niet erger geworden, kon het goed volhouden. Moet nu accepteren dat ik niet vol voor de competitie kan gaan.
Mijn voet is wel wat dikker geworden, maar daar voel ik eigenlijk niet zoveel van. Heb hem ingetapet, dat geeft wat steun en heeft het ontlast. Tijdens het lopen geen last van gehad in elk geval.
Vandaag een racetracker gekregen, dat kregen de eerste vijf vrouwen (Jolanda is dus real-time te volgen op Google Earth-FvZ). Vanmorgen was er veel wind met 20 graden zelfs koud voor hier en slecht zicht. Ik kneep hem wel, want ik heb geen stofbril, maar geen problemen met mijn lenzen gelukkig.
Het klinkt misschien gek, maar ik heb zo genoten van het kunnen rennen ondanks de constante pijn. Het is irritant maar dragelijk. Het lopen is zo fijn, zo geweldig!
(De Linschooten-Paradox, goede boektitel! FvZ)

Algemeen klassement na 2 dagen:
1. Laurence Klein 7.13.41
2. Emma Roca 7.14.26
3. Monica Aguilerea 8.13.34
4. Jolanda Linschooten 8.19.49
5. Sonia Furtado 8.23.36

(Email Jolanda) Vannacht dacht ik dat over was, zowel voetboog als bovenbeen (rechts)deden hele tijd zeer. Vanmorgen toch geprobeerd, langzaam rennen is mogelijk gebleken. Van de competitie moet ik afscheid nemen maar ik probeer het te accepteren.Vannacht wel ff gejankt hoor. Ik heb de hele afstand kunnen rennen, weliswaar met pijn vnl bovenbeen, spierscheurtjes? Maar versnellen onmogelijk. Voel me sterk, dat is juist zo erg jammer, maar ik bekijk t van dag tot dag, moet focus geheel verleggen, mee blijven doen nu belangrijkst.

Laat een reactie achter

Velden met een * zijn verplicht