MDS 2011 – acclimatiseren

Sponsors: Bergans  |  Buff  |  Nathan  |  Oosterbaan

 

25 maart-1 april – Je stapt een onbekende plek binnen en je haren gaan overeind staan, direct, zonder aanwijsbare aanleiding. Ik heb dat niet vaak, maar bij aankomst, ongeveer middernacht, in Hotel Nadia,  , overkwam het me. Je sust jezelf met gedachten als: niet zeuren, lekker goedkoop, focus je op je missie. Maar je ligt de hele nacht te woelen, hoort alle straatgeluiden, auto’s, brommers, snurkers, takkeherrie alom. Het eerste wat ik ‘s ochtends deed, was uitchecken. Wegwezen.

Het Oscar Hotel bleek een gouden greep. Een oase van rust, vogelgeluiden en in plaats van in de drukke stad, gelegen op een plek aan de rand van de woestijn, 7 km buiten de stad. Ideaal trainingsgebied. En inspirerend decor want hier zijn tevens de Atlas Film studio’s waar allerlei woestijnfilmen zijn gemaakt zoals Lawrence of Arabia, die ik vorig jaar -woestijnleek als ik was- wel 2x keek om in de stemming te komen. Hier kan ik mijn trainingsloopjes maken, wennen aan de warmte en aan het terrein, maar ook grandioos relaxen en me focussen. Een hele stapel boeken mee.

De start is pas over een week, ik heb nog zeeen van tijd om te acclimatiseren en dat voelt fantastisch. Ik ga me focussen op het lopen van een sterke race — alles geven wat ik kan — en tegelijk licht blijven rennen dwz ervan genieten en voor 100% aanwezig zijn. Dat is mijn missie.

Laat een reactie achter

Velden met een * zijn verplicht