Met een leenhusky door noord-Canada

Straks zonder Frank de wildernis in. Ik mis hem nu al. Maar als je allebei van buitensport je beroep gemaakt hebt, lukt het niet altijd om alles samen te doen. In een deel van deze periode geeft Frank zijn winterkampeercursussen in Noorwegen. Nou loop ik al jaren rond met het plan eens een lange tocht met een hond samen te maken. En dan liefst een zo ‘wild’ mogelijke! Omdat ik zelf geen husky heb (past niet echt in ons leven,zo dacht ik toen nog…), moest ik op zoek naar een leenhond. Uiteindelijk heb ik mensen gevonden die me een van hun honden toevertrouwen! Judi en Olav Falsnes, uit Inuvik van Arctic Chalet. Daar hebben ze 30 witte husky’s, kruising tussen Alaskan Malamute en Siberische husky; voor een kleine maand mag ik 1 van hun honden lenen! Ik was gewaarschuwd: de een zei me dat ik er veel meer moest nemen dan slechts 1 (maar met 1 kun je beter een hechte band opbouwen, leek mij…), de ander dat afscheid nemen na zo’n tocht vreselijk zou worden (nouja, dacht ik, beter dan het helemaal niet meemaken…).

Laat een reactie achter

Velden met een * zijn verplicht