inspiratie

  • 22 oktober 2017

Het El Mundo Abenteuer- & Reise Festival wordt dit jaar voor de 19e keer in Judenburg (Oostenrijk) georganiseerd. Een grandioos evenement in relaxte sfeer, zinderend van inspiratie, bruisend van avontuur. 16 genomineerden presenteren gedurende twee dagen tijd hun 30′ durende live multimediapresentatie en dat is werkelijk zo gevarieerd als je je maar denken kunt: Patagonië, Mongolië, Antarctica, sneeuw, ijs, moeras, vulkaan; per mountainbike over het bevroren Baikalmeer, afdalen in een vuurspuwende vulkaan, het pelgrimsfeest Kumbh Mela. Elk half uur wat anders. Ongelofelijke indruk maakten op mij het verhaal van het doodsritueel van een oude bosjesman op Papoea Nieuw Guinea, huidna en indringend gefotografeerd (door Ulla Lohmann, de uiteindelijke winnares). Maar ook de prachtige passie en perfectie van natuurfotografen Christine Sonvilla en Marc Graf (tweede plaats) waren een enorme bron van inspiratie. Ik ben vol energie en nieuwe ideeën na dit onvergetelijke weekend. En… ik ben superblij én trots dat ik niet alleen deel mocht nemen (met ‘Polarnacht – die Suche nach Licht im Dunkel) maar ook de 3e prijs in ontvangst mocht nemen.

Bijzonder om nu eens van dichtbij mee te maken hoe ‘hot’ live multimediapresentaties in de Alpenlanden zijn. Dit soort festivals (maar ook de avondvullende multimediapresentaties) zijn eigenlijk standaard uitverkocht. Film, fotografie & live presentaties van professionals die hun (levens)werk op inspirerende wijze delen. Waarbij de nadruk niet ligt op ‘kijk mij eens bijzonder zijn’ maar op ieders persoonlijke zoektocht naar wat waardevol is.

Wie weet gaan we in Nederland ook zo’n mooie traditie vol inspiratie opbouwen… In januari start in elk geval een nieuwe ronde met Mondiavisueel van ‘Scandinavië op z’n wildst’ in 6 theaters!

2 Comments on inspiratie

Laat een reactie achter

Velden met een * zijn verplicht