Grand Raid de la Réunion

De Grand Raid de la Réunion behoort tot mijn allermooiste ultra’s. Het is een zeer zware wedstrijd over ongeveer 165 km met daarin zo’n 10.000 hoogtemeters (stijgen en dalen). De paden zijn smal, steil en stenig, het terrein uitermate afwisselend met vrij technische stukken in de keteldalen en in het tropische regenwoud. Onvergetelijk is die zwaarzoete bloemengeur, die je soms urenlang vergezelt; die bizar mooie onbekende planten in het regenwoud;  de frisse ochtendkou bovenop de vulkaan; de vochtig warme hitte in Cilaos; de trommels en vuren in de kleine dorpjes in de keteldalen en boven alles het laaiende enthousiasme van heel Réunion over deze bergloop (waar 75% van het deelnemersveld uit locals bestaat).

In 2007 nam ik de eerste keer deel en werd toen 1e in mijn categorie (Vrouwen Veteranen) en 4e overall bij de vrouwen. Tijdens deze race heeft Frank gefilmd, bekijk de gemonteerde clip:

In 2011 deed ik voor de 2e keer mee maar besloot om – voor het eerst in mijn leven – uit te stappen, op km 89 in Cilaos, ik voelde me ziek (maandenlange longinfectie volgde).

Meer hierover lees je in Eenzame Uren

Ik droom nog over een derde en laatste keer…

Laat een reactie achter

Velden met een * zijn verplicht