MDS 2010 – Dag 2 – 35,5 km: De duinen in

Sponsors: Bergans  |  Buff  |  Nathan  |  Oosterbaan

(Frank vanuit Akersloot) Ook de tweede etappe is goed verlopen voor Jolanda. Ze finishte als 37ste overall/3de dame in 4.12.20 Helaas moest ze wel toegeven op de andere twee dames Monica Aguilera en Didi Touda, die duidelijk de onderlinge strijd aangegaan zijn. Aanvankelijk wist Didi een voorsprong te nemen van ruim 7 minuten op Monica bij CP2, maar in het laatste stuk tussen CP3 en de finish wist de Spaanse dit weer om te zetten in een voorsprong van 3.24 minuten. Het gat tussen Jolanda en Monica was vandaag 14.41 minuten, en is in het klassement opgelopen tot 17.28 minuten. Het klassement na 2 dagen:
1. Monica Aguilera 6.58.45
2. Didi Touda 7.05.02
3. Jolanda Linschooten 7.16.13
Jolanda leverde vooral tijd in op de stukken tussen CP1 en 2 en tussen CP3 en de finish. Een analyse van het roadbook maakt duidelijk dat dit de stukken terrein zijn waar veel zandduinen in liggen. Wat kunnen we daaruit concluderen? Misschien kunnen we concluderen dat Jolanda daar gewoon minder snel is, of dat ze misschien een paar kilo zwaarder is dan de andere twee dames, of dat het zand op de strandopgang bij Bakkum anders is dan in de Sahara, of dat ze een ongunstigere route gekozen heeft door de onoverzichtelijke zandduinen. Kortom, eigenlijk kunnen we er niets van zeggen. Wat wel duidelijk is, zijn de doorkomsten van Jolanda op de checkpoints, vandaag achtereenvolgens als 52-,50-,45- en 37ste. Ze lijkt dus volgens plan te kiezen voor de rustige start en gedurende de race steeds op te schuiven in het veld.
Zonder bericht van Jolanda is het moeilijk te analyseren.
Kijken we nog even achter Jolanda dan zien we dat nr 4 in het damesklassement, de Britse Jennifer Salter ruim een halfuur moest inleveren en het gat nu al ca. 50 minuten is.

Laat een reactie achter

Velden met een * zijn verplicht