WILD Scandinavië

WILD Scandinavië

Avonturier, auteur en fotograaf Jolanda Linschooten je mee op twee authentieke avonturen door de weidse stilte van Lapland.

Haar verlangen naar stilte en vertraging, een ander soort leven leiden dan het altijd-maar-door-racen, zet deze twee expedities in gang. Een zomerse reis met zelfgebouwde kano dwars door Zweeds Lapland, samen met echtgenoot Frank van Zwol en hun husky Herschel. Gevolgd door een winterse solotocht op ski’s op zoek naar de geheimen van het noorderlicht. Jolanda kampeert bij temperaturen ver onder het vriespunt, raakt bevangen door de poolnacht, bezoekt de Samen en mag mee als zij hun rendieren bijeen gaan drijven.

(Deze bijna 2 uur durende multimedia presentatie is in Duitsland (bij Grenzgang & Horizonta) en in Zwitserland (bij Explora) op tournee geweest. Met de poolnachtlezing (deel 2 van deze presentatie) heeft Jolanda een podiumplek veroverd bij het internationale El Mundo Festival (een talentenjacht voor multimedia-presentaties). Ook maakte zij een reportage van deze reis voor National Geographic Magazine.)