Bad weather business

Wat doe je als het zulk slecht weer is dat bergwanden uitgesloten is? Allereerst sta je om 02.00 op, doordat de teepee ineens vreemd hard flappert. Rondje haringen checken en weer de slaapzak in. Overigens is het ook op IJsland echt donker een groot deel van de nacht. Inmiddels is buiten de rust weergekeerd. Of wacht, even het weerbericht op wind na zien en jahoor, windkracht 5-6 in de ochtend voorspeld. Slaapzak weer uit, kleinere windvaste Hilleberg Nallo tent opgezet (en de teepee opgeruimd nu het nog kon).

In de wetenschap dat het nu kan bulderen wat het wil, weer lekker verder (uit)geslapen. Dan rijd je eens terug naar de boerderij Bjarnarhöfn, waar ik gisteren de berg op ging. Daar woont Hildibrandur Bjarnason en die is haaienvanger, net als zijn vadet dat was. Ik mocht even een kijkje in zijn openluchtschuur nemen waar het haaienvlees te drogen hing, met de regengordijnen en de berg-van-gisteren op de achtergrond (foto). Uiteraard een stukje geproefd van wat hij klaargemaakt had (bwah, grmblw…eh, nou, héél apart ja, arggghhh).

Daarna in Stykkishólmur naar het piepkleine vulkaanmuseum, de docu bekeken over de uitbarsting van Eyjarfjallajökull in 2010 – toch echt een must-see voor wie over lava wandelt!

Nog even door de Bónus supermarkt voor de verswaren, dan snel naar de tent met al dat heerlijks. Vanavond nog naar de hotsprings in het hiernaastgelegen zwembad? Pff, hopelijk regenstormt het nog even door zeg, zoveel te doen…

(Hoe dan ook, morgen rijd ik weer verder, naar Arnarstapi op het zuidelijke deel van Snæfellsnes).

Laat een reactie achter

Velden met een * zijn verplicht