3 dagtochten bij Stykkishólmur

Als Snæfellsness één mooiweerdag krijgt, moet je er ook alles uithalen! Dus de 3 geplande dagtochten maar gewoon de een na de ander doen. Supervroeg op en eerst omhoog naar Drápuhlí₫arfjall, een breed geschouderde goudrode berg. Dan door naar Bjarnarhafnarfjall, een groene grillige met schitterend zicht vanaf de top over het fjord zo naar de ongehoord panoramische Eyrarfjall (foto), die vervolgens op het lijstje stond.

Verschillende moeilijkheidsgraden, subliem mooie uitzichten en bizar fascinerende bergen rondom. Geen eentje lijkt op de andere. Met steeds het zeewater altijd wel ergens in beeld. Wat is Snæfellsness ontzettend mooi en weer zo compleet anders. En geen enkele wandelaar… Goed, de paden (? welke?) zijn niet zo gebaand als Landmannalaugar of Skaftafell, maar dat kan toch alleen maar nòg een voordeel zijn!?

Na een zeer lange dag, zit ik nu moe en voldaan in de teepee op het veldje in Stykkishólmur. Ladingen eten naar binnen te werken. Morgen onophoudelijke regen, zegt de voorspelling. Maakt mij niet uit. Mooi zelfs want dat wil zeggen: een rustdag!

Laat een reactie achter

Velden met een * zijn verplicht