boek ULTRA

ULTRA

een jaar lang trailrunnen

 

Een jaar lang volledig in het teken van ultratrails. Dat was de droom van Jolanda Linschooten. Ze maakte een wishlist met daarop de meest extreme trailruns ter wereld: de Marathon des Sables, de Ultratrail Mont Blanc, de Diagonale des Fous en de Bob Graham Round. Stuk voor stuk langer dan 100 kilometer dwars door de zinderende woestijn, door het hooggebergte, over een tropisch vulkaaneiland en in potdichte mist. Ultratrails die grenzen aan het menselijk uithoudingsvermogen, maar afzien is niet wat haar drijft. “Licht en soepel blijven, met de lichtvoetigheid van een gems en het uithoudingsvermogen van een wolf. Zowel fysiek als mentaal.”

Dit is geen boek vol geklaag over kilometers en pijn; het is ook niet mijn opzet om een hapklare lijst te presenteren van dingen die je wel of niet moet doen — er zijn al genoeg boeken die levenslessen bij wijze van recepten presenteren. Dit boek is veel meer een uitnodiging om aan de hand van mijn reis jouw eigen reis te overdenken. Al lopend.”

ULTRA verscheen eerder als ‘Eenzame uren’. Maar is nu herzien EN voorzien van authentiek beeldmateriaal.

Prachtig boek vol persoonlijke ervaringen, wijsheid en inspiratie voor alle duursporters, zelfs voor zeekajakkers. Lees en geniet! Anoush, Castricum 
In dit boek beschrijft de auteur op een meeslepende wijze haar ervaringen in een aantal indrukwekkende hardloopavonturen, zoals de marathon des Sables (woestijnmarathon). Een must voor iedere hardloper! F. de Man

 

 

over Jolanda Linschooten

Jolanda Linschooten is beroepsavonturier, auteur en fotograaf. Als ultraloopster won zij de Grand Raid du Tour des Dents Blanches (in 2000), de Manx Mountain Marathon (2005), de 160 km lange Belgische Ronde des Nutons (2006), de Grand Raid de la Réunion (2007), de TDS van de UltraTrail du Mont-Blanc en werd Nederlands Kampioen op de 100 km (Winschoten, 2011). Aan de Marathon des Sables nam Jolanda 3x deel, de eerste keer werd zij 2e, vervolgens 4e en 8e.

 

KOOP ULTRA als print voor €24,50 bij je favoriete webshop

of als ebook (nog in maak/prijs volgt nog)