Boek: Het Thule-incident

Auteur: Frank van Zwol
Prijs: € 9,95 + verzendkosten

Realistische faction- en huiveringwekkende eco-thriller ineen

16379

Frank van Zwol heeft in Het Thule-incident feit en fictie gecombineerd.

Feit:
In 1968 crasht een Amerikaanse B-52 bommenwerper met kernwapens aan boord nabij de luchtmachtbasis Thule op Groenland. Een van de vier waterstofbommen is ook nu nog altijd spoorloos en omgeven met militaire geheimzinnigheid en bron van speculaties.
Frank van Zwol stak in 2007 op ski’s de Groenlandse ijskap over. Zijn expeditie-ervaring en bovengenoemde vliegramp in 1968 verwerkte hij in Het Thule-incident.

Fictie:
In Het Thule-incident melden Journaliste Heike Ditrich en milieuactivist Nico Holman zich aan bij een internationale expeditie over de Groenlandse ijskap. De expeditie onder leiding van de Deense gids Lars Olsen nadert het verlaten radarstation DYE-2. Met behulp van Heike wordt duidelijk dat de gebeurtenissen uit 1968 geen voltooid verleden tijd zijn. De radio-actieve straling vreet aan ooggetuigen van de crash en de verdwenen kernbom houdt de wereld tot vandaag in een wurggreep. Het door Al Gore in zijn film An Inconvenient Truth voorspelde scenario zal zich niet in decennia voltrekken, maar in enkele dagen…

Details: ISBN 9789061126096 / 1e druk, 2009. Paperback; ruim 320 pagina’s. Karakter Uitgevers

 

Het Thule-Indident werd genomineerd voor de shortlist van de Schaduwprijs als één van de beste thriller-debuten in 2010. 

Prijs € 13,45 inclusief verzendkosten (binnen NL). 

Bestel dit boek

Een fantastisch debuut van deze schrijver. Het boek beschrijft op indringende wijze de verwikkelingen na het verlies van een waterstofbom op de Groenlandse ijskap in de koude oorlog. Een commerciele expeditie ontaardt in een spannende race tegen de klok wanneer gedreigd wordt om de bom te ontsteken op een kritieke plaats in de ijskap. Een boek dat je niet weg kunt leggen maar in een ruk uitleest. Frits de Man 
“Een waardevol debuut van een gedreven auteur!” Cees van Rhienen – Crimezone.nl