Sneeuwschoen-Foto-Trekking bij noorderlicht

  •  in Tromsø, noord-Noorwegen

Activiteit wordt gegeven door: Jolanda Linschooten

10-DAAGSE ACTIEVE FOTO-REIS IN HET TEKEN VAN AURORA BOREALIS

Op sneeuwschoenen door het winterse landschap banjeren is een magisch gevoel van vrijheid. Helemaal als je dagen achtereen buiten blijft en alle lichtschakeringen meemaakt. Als je tijd genoeg hebt om het noorderlicht in alle stilte te ervaren én vast te leggen.

Maart is een fijne tijd boven de poolcirkel, omdat de uren daglicht ongeveer evenlang zijn als de uren schemering + nacht. Toch is het fysiek en mentaal zwaar om al trekkend en kamperend, onder winterse omstandigheden te fotograferen. Jolanda Linschooten deelt haar ervaringen graag met je en biedt je hiermee een grensverleggende beleving.

Pal ten zuiden van Tromsø ligt een mooie bergketen met toegankelijke dalen, mooie toppen en beschutte bossen langs de randen. We begeven ons op sneeuwschoenen door dit gebied, soms vanuit een staand kamp met lichte rugzak, dan weer met alle bagage in slee en rugzak verder trekkend naar een volgend kamp. Je leert de fijne kneepjes van nacht- en noorderlichtfotografie terwijl je je leert handhaven onder winterse omstandigheden – waarbij de sleutel is: steeds comfortabel blijven. Want alleen dan raak je verbonden met de natuur die je vast wilt leggen op je sensor. En alleen zo doe je recht aan de schoonheid van het arctische landschap.

Ervaring & conditie: Deze reis is bedoeld voor mensen die het winterkamperen én fotograferen verder willen ontwikkelen. Er is geen specifieke winter-ervaring vereist. Je conditie moet zeer goed zijn. Voor de fotografie zijn geen speciale vereisten gesteld, anders dan de basale kennis van sluitertijd, diafragma en isowaarden én handigheid met de eigen camera. Van-wege de kleine groepsgrootte kan ieder op eigen niveau werken.

DEZE REIS ZIT VOL!