Ski-Foto-Trekking door de Poolnacht

  •  in Tromsø, noord-Noorwegen

Activiteit wordt gegeven door: Jolanda Linschooten

10-DAAGSE ACTIEVE FOTO-REIS DOOR DE ARCTISCHE WINTER

Wanneer reis je ooit op ski’s over een sneeuwtapijt dat net zo fonkelt als de sterrenhemel boven je? De poolnacht is een bijzondere tijd van verstilling, van een duisternis die toch ook behoorlijk licht blijkt en van lichtnuances die je anders nooit ziet. Vrijwel niemand trekt in deze magische tijd door de bergen – wie het niet kent schrikt het af of het ontbreekt de meesten simpelweg aan ervaring. Jolanda Linschooten deelt haar ervaringen graag met je en biedt je hiermee een grensverleggende beleving.

Pal ten zuiden van Tromsø ligt een mooie bergketen met toegankelijke dalen, mooie toppen en beschutte bossen langs de randen. We begeven ons op ski’s door dit gebied, soms vanuit een staand kamp met lichte rugzak, dan weer met alle bagage in slee en rugzak verder trekkend naar een volgend kamp. Je leert de fijne kneepjes van nachtfotografie terwijl je je leert handhaven onder arctische omstandigheden – waarbij de sleutel is: steeds comfortabel blijven. Want alleen dan raak je verbonden met de natuur die je vast wilt leggen op je sensor. En alleen zo doe je recht aan de schoonheid van het winterse landschap.

Ervaring & conditie: Deze reis is bedoeld voor mensen die graag in de sneeuw ‘spelen’ en die hun skills op gebied van (nacht-) fotografie én wintertrekking willen uitbreiden. Enige ervaring in het (tour)langlaufen is vereist – voor het winterkamperen hoef je geen ervaring te hebben – en de benodigde donsspullen (jas/broek/slaapzak) kun je tegen een kleine vergoeding van Jolanda en Frank lenen. Je conditie moet zeer goed zijn. Voor de fotografie zijn geen speciale vereisten gesteld, anders dan de basale kennis van sluitertijd, diafragma en isowaarden én handigheid met de eigen camera. Vanwege de kleine groepsgrootte kan ieder op eigen niveau werken.

Nog 1 plek beschikbaar!

Voor verdere informatie over deze reis, zoals de prijs en het globale programma:reis-informatie Poolnacht Fotografie Skitour

Lees hier de algemene voorwaarden voor deze reis: Algemene voorwaarden ski-foto-trekking Poolnacht 2020 

Meld je aan voor deze reis