Noorderlicht- & Nachtfotografie cursusreis Lofoten

  •  in Lofoten

Activiteit wordt gegeven door: Jolanda Linschooten

 

Het noorderlicht – en ander nachtlicht – fotograferen op een stille plek in de natuur is iets onbeschrijflijk moois. Dat gevoel van verbondenheid, van kleinheid ook, daarbuiten midden in de nacht. Ondertussen sta je onder die grandioze koepel. De rest van de wereld slaapt. Laat je meevoeren in de magie van het nachtelijk fotograferen én van Austvågøya. 

Je leert de kneepjes van nachtfotografie aan de hand van korte, gerichte instructieclinics waarna je aan de slag gaat op steeds weer andere, schitterende Lofotenlocaties.

Dit is geen reis waarbij je per auto naar fotospots gebracht wordt, uitstappen, klik-klik-klik en weer verder. We rijden weliswaar naar diverse locaties (geen urenlange ritten) maar zullen dan ter plekke te voet de bergen in trekken (ook ‘s nachts). Al lopend ervaar je het landschap zo totaal anders. Je raakt zoveel meer deelgenoot. Soms zul je een tijdlang moeten wachten op het ‘juiste’ licht, bovenop zo’n bergrug. 

Nachtfotografie is de ‘slowride’ onder de fotografie: gewoon een plaatje schieten is er niet meer bij, je moet puzzelen, nadenken. Letterlijk en figuurlijk vertragen.

 

Ik ga mee!

Tijdens de huttentocht, onverwacht winters! Foto Jolanda Linschooten

 

Heerlijk Lofoten panorama! Foto Sipke Strikwerda

Matser of the light! Foto Reny Kuiper

Korte tijdopname, allereerste avond. Foto Conny Zijderveld.

Onderweg naar de (nachtelijke) bergtop. Foto Jules Looman