ZWEDEN: Kano-Foto-Zwerftocht

  •  in Fjällnäs, Zweden

Activiteit wordt gegeven door: Jolanda Linschooten

PADDLE into the WILD

10-daagse Kano-Foto-Zwerftocht door de Zweedse wildernis

WARNING BOX:

Deze reis zit VOL.

Zwerven per kano door Rogen’s natuurreservaat is de ultieme manier om dit ruige gebied te verkennen. Rogen is een beboste, uitgestrekte en afwisselende hoogvlakte doorspekt met kleine en grote meren, eilandjes en landtongen. Kale en stenige bergtoppen erboven. Door vanaf kamp ook te voet rond te struinen, leer je het gebied weer heel anders kennen. Doel is echter niet zoveel mogelijk te zien, maar het zo intens mogelijk te ervaren. Bekijk voor een impressie dit filmpje (van Jolanda’s solotocht door Rogen, juni 2021):


WAT JE LEERT: 

KanovarenJe leert niet alleen hoe je de kano samen optimaal bestuurt, maar ook hoe je in de wind en met bagage navigeert. Peddelslagen, bootbeheersing, veiligheid.

WildernisJe thuis voelen in wilde natuur: door verstild te raken, verwondering toe te laten en in vertraging rond te reizen. De kano is daarvoor het ultieme middel, je glijdt door het landschap! Dieren horen je niet (als je eenmaal de ‘Indian stroke’ hebt geleerd.)

Fotografie-cursusCreativiteit (verder) ontwikkelen. Het landschap-voor-de-camera wordt meer een vertrekpunt dan het einddoel. Want een technisch goede foto maken is slechts een (klein) onderdeel van het proces, het is bovenal de kunst om verbeeldingskracht en zeggingskracht toe te voegen. Dit is het proces dat we aangaan en waarbij het ultieme doel is om jezelf te overtreffen (ipv een ander).


UitrustingAlle kano-spullen, kookspullen en proviand krijg je. Zelf heb je nodig: slaapzak, mat, klein tentje (kan ook gebruikt worden van Jolanda á €50 pp voor hele reis),  35 L-rugzak, wandelschoenen type B, enkele waterdichte zakken & je fotospullen. (Uitgebreide paklijst volgt na aanmelden.)

ConditieBelangrijk is dat je over een goede conditie beschikt. We moeten geregeld alle bagage overdragen. Ook het lopen over stenen en door verwilderde bossen is fysiek zwaar. Vuistregel: 1 uur intensieve duursport is geen probleem voor je.

ErvaringGeen specifieke ervaring vereist op kano-, kampeer- dan wel fotografiegebied.


REISDETAILS:

PERIODE: zaterdag 3 juni t/m maandag 12 juni 2023

Minimaal 4 personen, maximaal 5

PRIJS € 2475

Inbegrepen: kano-instructie / 2-Persoons-vouwkano, peddel, zwemvest / Fotografiecursus ‘creativiteit’ / Transfers van en naar luchthaven + van en naar het kanogebied Rogen / 2x knusse accommodatie met (stapel)bedden, toilet en douche / alle eten en drinken, zowel bij de accommodatie als tijdens de kanotocht / groepstipitent met houtkacheltje / kookmateriaal, brandstof en branders

Niet inbegrepen: Retour Trondheim of eigen aanreis naar Fjällnäs / persoonlijke uitrusting zoals mok, bord, bestek, thermos, fotospullen, warme kleding / kampeerspullen zoals slaapzak (comfort -5ºC), mat (R-waarde circa 4), kleine tent (kan ook van de organisatie gebruikt worden á €50 pp voor de hele reis) / kanovaren: minimaal 3 waterdichte zakken (30-40 L)

Meer informatie vind je hier:Informatie deelnemers ROGEN 2023


WAAROM MEE MET JOLANDA?

In 2003 door het tijdschrift ‘Op Pad’ verkozen tot ‘Buitensporter van het jaar’, maakt Jolanda die ‘titel’ nog altijd waar, door van wildernistochten een ‘way of life’ te maken. Door eigen routes uit te stippelen en onderweg zo autonoom mogelijk te zijn, kiest zij unieke trajecten buiten de gebaande ‘paden’. Een reis mee met Jolanda betekent dat je daarbuiten in ervaren, professionele handen bent en je je geen zorgen hoeft te maken over de hele logistieke voorbereiding, de navigatie en de veiligheid. Op die manier kom je op plekken en deel je ervaringen die je anders niet zo snel zou opzoeken. Vanwege de kleine groep, is er voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht/instructie. Jolanda biedt je een unieke reis vol inspiratie, vol natuurbeleving en natuurverstilling.

Enkele feiten op rij uit haar ‘outdoor-CV’:

-ervaren expeditie kanoër, oa in Alaska, Canada en Zweden

-gecertificeerd Wilderness First Aid

-freelance fotograaf, oa National Geographic Magazine

-podiumplek bij de internationale talentenjacht voor multimediale presentaties El Mundo (Graz, Oostenrijk)

-Jolanda was 2x eerder langere tijd per kano in Rogen


 

ALS JE BESLUIT MEE TE GAAN:

  • Lees dan eerst hier de algemene voorwaarden die van toepassing zijn op deze reis: Algemene voorwaarden ROGEN 2023

  • Ook kun je het INFO-DOC downloaden, waar je nog net iets meer info over deze reis vindt: Informatie deelnemers ROGEN 2023

  • Daarna vul je DIT online Rogen-deelname-formulier in en verzend je het.
  • Als er nog plek is, dan ontvang je een factuur voor aanbetaling van de eerste 30% van de reissom.
  • Na deze aanbetaling ontvang je de paklijst.
  • Ook ontvang je dan het voorgestelde reis-schema. Je kunt altijd een ander reisschema kiezen (of per auto zelf naar Fjällnäs rijden), alleen staan de tijdstippen van ophalen en weer teruggebracht worden op Værnes (luchthaven van Trondheim) vast (of in geval van zelf rijden: de dag van aanvang/einde van de reis).
  • Je dient een reisverzekering te hebben met dekking voor ziektekosten, opsporing en redding, zoals die van de NKBV. 
  • In de periode april-mei (in samenspraak af te spreken) hebben we een korte online ‘kennismaking-voorbespreking’ met de hele groep.