ARCTISCHE SKI-TREKKING OOST-GROENLAND

  •  in Ittoqortoormmiit, Groenland

Activiteit wordt gegeven door: Jolanda Linschooten

20-daagse exclusieve, unieke en authentieke groepsreis in expeditie-stijl met arctische winternatuur in de hoofdrol. Enkele highlights: Inuitcultuur, winterkamperen, trekken op ski’s met rugzak en pulka, twee sledehonden mee als extra veiligheid (tevens extra trekhulp), gebruik van (historische) jachthutjes zodra we meer in ijsberengebied komen, noorderlicht, zee-ijs, ijsbergen, bevroren rivierdalen, eenvoudige bergpassen (tot 300 m hoogte) & (zicht op) immense gletsjers. De route voert door extreem verlaten en ruig terrein. Halverwege is er 1 herbevoorrading.

WAAR: Vanuit Ittoqqortoormmiit, Oost-Groenland.

VOOR WIE: max 4 deelnemers. Je hebt een uitstekende conditie nodig om pakweg 20 km per dag te langlaufen met een rugzak van 10 kg en een slee van 35 kg, waarbij je mag rekenen op dagen van 8-10 uur onderweg zijn. Uiteraard zijn er ook redelijk wat rustdagen gepland. Het is een voorwaarde dat je rugzak-kampeerervaring hebt (rugzakgewicht ca 20 kg), dat je eerder met bepakking in de bergen hebt gewandeld én dat je eerdere winterkampeer- en tourlanglauf/-ski ervaring hebt. Je hebt flink wat eigen materiaal nodig (of tijdig huren) zoals donskleding (parka en broek), tourlanglaufski’s & schoenen (zie infodoc hieronder bij downloads).

Voor verdere informatie over deze reis, zoals de prijs, wat in- en exclusief is, meer over de tocht, wat je nodig hebt en het globale programmaInfodoc_Arctische_SKI-TREKKING_OOST_GROENLAND

Lees hier de algemene voorwaarden voor deze reis:Algemene voorwaarden 

Er is nog 1 plek beschikbaar. Tot begin oktober 2021 is het nog mogelijk om je aan te melden Hierna NIET MEER.

Als je interesse hebt, graag eerst een mailtje sturen naar Jolanda (info@jolandalinschooten.nl), waarna zij met jou een videobel-moment afspreekt om elkaar even face to face te zien, om jouw ervaringen te horen en om af te wegen of het met de andere drie groepsleden zal gaan matchen. Het onderstaande aanmeldformulier invullen, is pas daarna een eventuele volgende fase.

Meld je aan voor deze reis