Boek: Poollicht

8 zwerftochten langs de poolcirkel

Niet langer leverbaar — maar aan een compleet nieuw, iets ander fotoverhalenboek wordt gewerkt!

16377

Poollicht is een eerbetoon aan de noordelijke wildernis en vormt een inspiratiebron voor iedereen die in de natuur meer zoekt (en vinden wil) dan een ‘sportdecor’… In beeld en woord neemt Jolanda de lezer mee op haar zwerftochten langs de poolcirkel, waarbij zij nu eens op ski’s, dan weer per kano of te voet door de wildernis trekt. Daar in het Hoge Noorden vindt zij keer op keer die eindeloze stilte die zich in de granietbergen heeft gekerft en die glanst op de bevroren gletsjers. Stilte waarin de nachtelijke sterrenhemel zichtbaar wordt en het geruisloos dansende Noorderlicht verschijnt.

Poollicht is een boek om te beleven. Verbijsterend mooie foto’s en persoonlijke teksten vertellen het verhaal van een vrouw in een overweldigend landschap.

Een stukje boektekst:

“Het is vaak zwaar, fysiek maar ook mentaal. De ballast in je hoofd voelt bij windkracht 11 op de Noordkaap toch een stuk zwaarder dan thuis met een boek op de bank. Maar altijd weer kom ik ietsje anders terug dan ik heen ging. Het is net of tijdens elke tocht door het Hoge Noorden het poollicht weer een ander licht op mijn leven heeft geworpen. Oude vragen komen boven die ik jarenlang vergat te stellen. Daarbuiten, in die lege wereld onder de Poolster, ontdek ik dat er om me heen zo ontzettend veel te vinden is. Maar ook dat teveel zoeken juist helemaal niet tot vinden leidt.”

Details: ISBN 9789025742690 / 1e uitgave 2007, hardcover met fullcolour fotospreads; ruim 140 pagina’s. Dominicus Thema/Gottmer Uitgeversgroep.

 

Poollicht werd in 2007 genomineerd voor de shortlist van de Bob den Uylprijs als beste reisboek. 

Prachtig boek! De geweldige foto’s in combinatie met de beschrijving van de belevenissen van de auteur maakt dit een bijzonder boek. Ik heb ook een lezing van deze fotografe bijgewoond, en de prettige en open manier van vertellen herken ik ook in het boek. Bijzonder knap wat deze vrouw en haar partner aan doorzettingsvermogen en toewijding hebben. Nieuw Heeten