Boek: Niemandsland

Faction & adventure thriller

Papieren boek tijdelijk niet leverbaar. Ebook wel, is voor €5,00  HIER TE BESTELLEN

Niemandsland_2D-2-3

Tom Brandt, oud-marinier en fotograaf, werkt voor de MIVD en gebruikt zijn dekmantel als freelance natuurfotograaf om uitgerust met camera en telelens, ongestoord en onopvallend zijn werk te doen. Als hij onder het mom van een opdracht voor National Geographic op de Noordpool is en de satellietschotels van Svalsat aan een nader onderzoek moet onderwerpen, stuit hij op een wrakstuk dat is vrijgekomen door een afsmeltende gletsjer.

Het blijkt de gps-ontvanger van een Russische Toepolev die in 1996 op Spitsbergen is neergestort met 141 inzittenden, voornamelijk mijnwerkers. Onderzoek van de gevonden gps werpt een verrassend nieuw licht op de toenmalige gebeurtenissen. Was de crash met de Toepolev inderdaad een ongeluk, of was er meer aan de hand? Waarom werd de nabijgelegen plaats Pyramiden plotseling door de Russen verlaten? Wie had er belang bij het onheil voor de Russische mijnwerkers?

Als Tom boven water probeert te krijgen wat er toen precies gebeurd is, wordt hij ineens van allerlei kanten tegengewerkt – soms op zeer hardhandige wijze. Het officieel gedemilitariseerde, kale en barre Spitsbergen blijkt een wespennest te zijn en Tom heeft geen idee wie hij nog kan vertrouwen. Maar Tom zou Tom niet zijn als hij zich niet vastbijt in de zaak en alles op alles zet om deze op te helderen, met alle internationale gevolgen van dien.

Een actiethriller van internationale allure, gebaseerd op feitelijke gebeurtenissen, boordevol actie en politieke intriges. Tom Brandt, die familie van Jason Bourne zou kunnen zijn, is een rauwe en veelbelovende held waar we ongetwijfeld meer van gaan horen.

 

“indrukwekkend verhaal, in de traditie van de klassieke spionageverhalen. Op een zeer intense manier worden we betrokken in deze internationale thriller, een boek dat je op een prettige manier betrekt in een spionageverhaal en een avontuur waar de belangen ver boven ons petje groeien. Een boek dat meer is dan een tussendoortje, en in elk geval het niveau van de traditionele specialisten ter zake weet te halen. We kijken uit naar nieuwe avonturen van deze auteur… Meer dan de moeite waard.” Bruna.nl

 Zeer aantrekkelijke compositie van het verhaal, waarbij fictie en realiteit mekaar perfect weten te vinden. De auteur gijzelt je vanaf de allereerste pagina, hij dropt je in het gure noordpoolgebied en laat je pas vrij na ruim 300 pagina’s nagelbijten. Een spannende actiethriller en avonturenroman met een steeds aanwezige politieke achtergrond. Frank van Zwol hanteert een eigen schrijfstijl waarbij hij graag gebruikmaakt van specifieke vaktermen die voor een leek enig opzoekwerk met zich meebrengen. Hij is niet vies van een dosis snedige humor.

De auteur heeft zelf de grauwheid van Spitsbergen, Pyramiden en Barentszburg ondervonden tijdens zijn researchtocht. Dit ervaar je dan ook wanneer je het verhaal leest; je wordt bijna letterlijk ondergedompeld in de gure Noordpool. Van Zwol schotelt je een thriller voor waarbij de exclusieve locaties als een foto op je netvlies worden gebrand.

Beschouw je het hoofdpersonage Tom Brandt als een hedendaagse versie van Indiana Jones, of als een avontuurlijk alternatief voor James Bond? Feit is dat Niemandsland staat voor een bijzondere avonturenroman met een stevige dosis spanning, ingekleurd met interessante wendingen. Crimezone.nl