Boek: Keerpunt Alaska

Dwars door Alaska is ook een reis naar binnen…

Tijdelijk niet leverbaar — maar aan een heruitgave wordt gewerkt!

16383

Keerpunt Alaska is niet alleen het opmerkelijke verhaal van twee mensen die volledig op eigen kracht dwars door Alaska trekken, van het uiterste noorden in Prudhoe Bay aan de Noordelijke IJszee tot het zuiden bij Cordova aan de Golf van Alaska: 1000 km op de mountainbike via de Dalton Highway door de arctische toendra en door de Brooks Range, 200 km te voet over de immense gletsjers van de Alaska Range en 350 km per kano over de wilde Copper River, die zich een weg baant door het Wrangell-Saint Eliasgebergte. Het beschrijft vooral ook een reis naar binnen. Jolanda ontdekt tijdens deze 3 maanden durende tocht, die zij samen met Frank van zwol maakt, hoezeer een reis door ruige natuur je binnenstebuiten keert. Je komt jezelf onherroepelijk tegen en verbergen is er niet bij. Elke reis markeert een momentopname in een mensenleven met een ‘ervoor’ en een ‘erna’, maar ditmaal veroorzaakt hij zelfs een complete ommezwaai.

Een stukje boektekst:

“Je leert jezelf te dromen. Dat je later vrij zult zijn. Dat je kunt doen wat je wilt en een vrolijk lachend mens zult zijn, spontaan en blij. Dat anderen je aardig zullen vinden. Dat die tijd komt. Later.”

Een mooi en heerlijk boek om te lezen. Zeer beeldend beschreven, alsof ik zelf mee was. Heb eigenlijk meteen zin om zelf ook te gaan…. Annet, uit Heerhugowaard 
Ik heb Keerpunt Alaska al uit! Gisteren ontvangen en vandaag (een mijzelf gegunde ‘onthaastdag’) heerlijk op de bank in één ruk uitgelezen! Ik heb ervan genoten. Ik zal binnenkort weer een boek van Jolanda Linschooten bestellen; waarschijnlijk ‘Bergtochten in Noorwegen’. Keerpunt Alaska was voor mij een ontroerend boek, waarin ze – naast haar reis door Alaska – terugblikt op haar verleden. Ook laat ze zien hoe ze zelf voor een andere richting in haar leven kiest. Hoe ze haar droom volgt én die realiseert! Ik heb bewondering voor haar openheid en haar doorzettingsvermogen. Mooi om te lezen hoe zij en haar partner Frank hebben samengewerkt en alles hebben gedeeld. Ik vond het heel bijzonder om dit boek op dit moment in mijn eigen leven te mogen lezen! Zelf heb ik zo’n drie jaar geleden ervoor gekozen om zoveel mogelijk mijn hart te volgen en dingen te doen, die ik leuk vind. Dit heeft geresulteerd in het op een rijtje zetten van mijn passies: natuur, fotograferen en wandelen. Hieruit zijn de door mij georganiseerde Natuurfotowandelingen ontstaan. Uit Sexbierum, Friesland.