Boek: Bergtochten in Schotland, Wales & Engeland

37 bergtochten in Groot-Brittannië

Tijdelijk niet leverbaar — maar aan een heruitgave wordt gewerkt!

9789025744540_linschooten_bergtochten_in_schotland_wales_en_engeland

Groot-Brittannië is op de wereldkaart slechts een klein landje, maar wie er doorheen wandelt, ervaart juist het tegenovergestelde. De berggebieden lijken zich eindeloos uit te strekken. De Schotse Hooglanden, Snowdonia, de Brecon Beacons en het Lake District zijn stuk voor stuk berggebieden waar natuur met hoofdletters aanwezig is. Wat maakt het dan uit dat de hoogste berg hier maar 1344 m telt? In totaal worden in deze gids 37 bergtochten door Schotland, Wales en Engeland beschreven; 26 daarvan zijn dagtochten, en daarnaast komen elf meerdaagse tochten aan bod. De wandelingen verschillen van eenvoudig tot pittig. Keuze genoeg dus.

 

Bekijk het portfolio over de Schotse Hooglanden. Jolanda geeft ook een multimediapresentatie over de Schotse Hooglanden.

De tochten lopen uiteen van eendaags tot meerdaags en van eenvoudig tot zeer pittig. Soms gemarkeerd, soms crosscountry, waarbij de kunst van het navigeren onmisbaar is. Goede praktische informatie (ook over accommodatie en boodschappen) en overzichtelijke route-informatie. Verder prettig geschreven algemene informatie over het gebied en de voorbereiding van een sportieve wandeltocht. Met vele mooie kleurenfoto’s. Uit alles spreekt de liefde voor de ruige natuur en het outdoorleven. Vooral voor de sportieve wandelaar. Ria Warmerdam