Sponsors

Mijn hoofdsponsor Bergans of Norway:

Jolanda Linschooten

Ik zie uit naar een mooie samenwerking met mijn nieuwe hoofdsponsor Bergans of Norway, een allround buitensportmerk dat al meer dan 100 jaar aan outdoor-innovatie achter zich heeft, met een prachtige expeditielijn, maar ook een mooie lijn voor algemene outdoor en alpinisme; met een speciale vrouwelijke outdoorlijn ontworpen door niemand minder dan Cecilie Skog. De Ally vouwkano van Bergans gebruikten Frank & ik al jaren, nu komen daar de kleding, de rugzakken, de tenten en de slaapzakken nog bij!   Noorwegen is altijd als een magneet voor mij geweest – veel van mijn inspirators op outdoorgebied zijn Noors (Roald Amundsen, Fridtjof Nansen, Lars Monsen, Cecilie Skog) – het voelt dan ook  logisch en vertrouwd om voortaan een Noorse sponsor te hebben.  

Overige sponsors:

OUTDOORDACHT – equipment by TECHNOLYT

Jokulsargljufur. Hilleberg, akto, jetboil, technolyt, mountain house

De technische materialen van Outdoordacht zijn onmisbaar bij elke reportage of expeditie. Van zonnepanelen en oplaadbare accu’s, titanium pannetjes en branders tot diverse gadgets. Zo ging de titanium Jetboil en de Sea-to-Summit warmhoudmok afgelopen zomer mee naar IJsland, evenals de gevriesdroogde maaltijden van Mountain House. Iedereen die nog roept ‘getver, droogvoer!’ kan ik Mountain House aanraden.

RUFFWEAR

looptocht dawson-old crow,

Herschel gaat bijna altijd mee met onze reizen, reportages en expedities. Hij vindt het prachtig om te kamperen, in de kano te zitten of door de bergen te sjouwen. Soms krijgt hij (een deel van) zijn eigen eten te dragen. Bij zeer scherpe stenige ondergrond draagt hij vibram booties en bij ijzige omstandigheden fleece booties. Tijdens kanotochten draagt hij een eigen zwemvest. De spullen van Ruffwear zijn functioneel en van super kwaliteit.