Noorderlicht- & Nachtfotografie cursusreis Lofoten

  •  in Lofoten

Activiteit wordt gegeven door: Jolanda Linschooten

—– DEZE REIS ZIT VOL——–

Het noorderlicht – en ander nachtlicht – fotograferen op een stille plek in de natuur is iets onbeschrijflijk moois. Dat gevoel van verbondenheid, van kleinheid ook. Tegelijk ontstaat kracht en hernieuwde energie, daarbuiten, midden in de nacht.

Nachtfotografie is de ‘slowride’ onder de fotografie: gewoon een plaatje schieten is er niet meer bij, je moet puzzelen, nadenken. Letterlijk en figuurlijk vertragen. Ondertussen sta je onder die grandioze koepel. De rest van de wereld slaapt. Laat je meevoeren in de magie van het nachtelijk fotograferen én van Austvågøya.

Hoe beter je de techniek van nachtfotografie onder de knie krijgt, hoe meer ruimte overblijft om werkelijk aanwezig te zijn onder die sterrenhemel, onder die groene lichtbogen. Mijn doel is dat je niet alleen leert mooie (nacht)foto’s te maken, maar vooral ook dat je jezelf oplaadt en vol inspiratie onder die nachthemel staat.

spelen met nachtlicht en ‘eigen’ licht

Je leert de kneepjes van noorderlicht- & nachtfotografie aan de hand van gerichte instructieclinics waarna je aan de slag gaat op steeds weer andere, schitterende Lofotenlocaties – die bepaald niet langs de weg liggen. We lopen ook ’s nachts in de bergen en overnachten in die week ook een keer in een afgelegen berghut waarbij we per bootje afgezet moeten worden. Voor deze fotoreis is  absoluut enige bergwandelervaring en een goede conditie vereist. Ook wordt basiskennis van diafragma, sluitertijd en isowaarden verwacht.

 

 

—– DEZE REIS ZIT VOL——–

 

Laukvik, zicht vanuit onze keuken

Polarlight center, onze accommodatie in Laukvik

we overnachten ook een keer in een zeer afgelegen berghut

Noorderlicht is geen garantie, wel een hele grote kans!

Vuurtorentje van Laukvik

 

 

 

 

Vanuit de berghut, omgeven door imposante bergwereld!

 

 

 

opname van 45 minuten.