Muskusossen-fotoreis

  •  in Dovrefjell, Noorwegen

Activiteit wordt gegeven door: Jolanda Linschooten & Frank van Zwol

—–  DEZE REIS IS VOL ——-

Dovrefjell zou Dovrefjell niet zijn zonder de muskusossen. Zo bijzonder om je omringd te weten door deze oerdieren. Ooit liep ‘ie zij aan zij met de mammoet, maar die stierf 11.000 jaar geleden uit. De muskusos niet en is sindsdien nauwelijks veranderd. ‘Normale muskusossen-safari’s’ gaan vanuit de hotelkamer een dagje heen en weer – waarbij vele uren besteed worden om het plateau op en af te komen. Wij blijven boven en kamperen in de sneeuw – daar waar ook de dieren zijn. Om muskusossen goed te fotograferen is het belangrijk hun terrein te leren kennen, je erin thuis te leren voelen.

O.l.v. National Geographic fotograaf Jolanda Linschooten & wildernisgids Frank van Zwol leer je de muskusossen veilig van dichtbij kennen en fotograferen. Winterkampeeruitrusting als tent, kookspullen, eten, slee & sneeuwschoenen krijg je in bruikleen. Donsspullen (kleding/slaapzak) in overleg eventueel ook.

Voor iedereen die van fotograferen onder ruige omstandigheden houdt, muskusossen wil zien en bereid is om daar geduld en energie in te steken. Voor zowel beginnende als meer ervaren fotografen.

2900071-3